25 / 07 / 2024

Çelik evlerin ömrü ne kadardır? Çelik ev soğuk olur mu? Çelik ev paslanır mı?

Çelik evlerin ömrü ne kadardır? Çelik ev soğuk olur mu? Çelik ev paslanır mı?

Çelik evler, prefabrik ve konteyner evler gibi gündemde olan yapılardan bir tanesidir. Peki bu evlerin özellikleri nelerdir? İşte detaylar!


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


ÇELİK EV SOĞUK OLUR MU?

Çelik ev yalnızca kolay ısınmak ile kalmaz, aynı zamanda kuvvetli izolasyonu ile de kolay ısı kaybı da yaşamaz. Standart inşaat teknikleri ile üretimi yapılan betonarme ya da ahşap binaların dışında çelik konstrüksiyon yapılarda çok daha farklı ve modern bir izolasyon sistemi kullanılır.

ÇELİK EVLERİN ÖMRÜ NE KADARDIR?

Çelik evler ortalama olarak 40 ile 60 yıl arasında bir ömrü bulunmaktadır. Çelik evlerin bu kullanım süresinin uzaması ya da kısaltması tamamıyla sizin elinizdedir. Çelik evinizin bakımlarını geciktirmez ve iyi bir şekilde yapar, evinize bakarsanız kullanım ömrü 90 ile 100 yıla kadar dahi uzayabilir.

ÇELİK EV PASLANIR MI?

Galvaniz kaplı olan çelik malzeme paslanmaya diğer adıyla korozyona karşı dirençlidir. Çelik malzeme çatlamaz, böceklenmez ve bozulma gibi sorunlar ortaya çıkarmaz. Bu yapılar, kısa sürede hazırlanabilir. Çelik evler, evin büyüklüğüne göre en fazla 2 ayda tamamlanma imkanına sahiptir.

ÇELİK EVLER NASIL ISINIR?

Çelik evler, doğalgaz, güneş enerjisi, klima, elektrik sobası, yağlı soba ya da bacalı soba ile ısınabilir.

ÇELİK EVLER SALLANIR MI?

Betonarme bir binaya göre çok daha hafif olması ve çelik vidalarla de monte parçaların birleştirilmesinden dolayı deprem sırasında esner fakat yıkılmaz. Yapılar, 1.Deprem bölgesi şartları esas alınarak üretimi yapılmaktadır.


Geri Dön