13 / 05 / 2024

Çelik konstrüksiyon bina nedir? 178 metrekare 3+1 çelik konstrüksiyon bina fiyatı ne kadar?

Çelik konstrüksiyon bina nedir? 178 metrekare 3+1 çelik konstrüksiyon bina fiyatı ne kadar?

Gelişen teknoloji ile beraber sadece kullandığımız cihazlar değil aynı zamanda mimari yapılarda gelişiyor. Buna en iyi örnek ise çelik konstrüksiyon binalar. Peki, çelik konstrüksiyon bina fiyatları ne kadar? İşte detaylar...



ÇELİK KONSTRÜKSİYON BİNA ÖZELLİKLERİ NELER?

Hafif, homojen ve esnek çelik konstrüksiyon binalar, klasik mimarideki betonarme binalara kısayla depreme daha dayanıklı olmasıyla dikkat çekiyor.

Çelik konstrüksiyon binalar hafif oldukları için bir depremde alabileceği hasar da o kadar azdır. Bu sebepler Türkiye gibi deprem bölgesinde bulunan ülkeler tarafından ilgi görüyor.

Bu binalar klasik mimarideki hantal betonarme konutlara göre homojendir. Direnç kuralı sebebi ile heterojen yapıda olan betonarme binalara göre depreme daha dayanıklı oluyorlar.

Çelik konstrüksiyon binalar kolayca monte edilir. Prefabrik yapılı evler ile benzer altyapıya dayanan çelik konstrüksiyon konutlar fabrikada üretilir ve inşaat sahasında birleştiriliyor. Betonarme binalara nazaran daha çabuk inşa edilmekte ve kullanıcılara zamandan tasarruf sağlanıyor.

Hemen inşa edilmesinden ötürü betonarme konutlara göre masraftan kaçınmanızda yardımcı olur. Hem malzeme taşıma ve inşaat malzemeleri konusunda paradan tasarruf sağlamanızı kolaylaştırırken hem de kısa sürede kurulumu ile usta ve işçilere gereksiz bir şekilde ekstra ücret ödemenizin önüne geçiyor. 

Matematiksel ve statik hesaplamalar sayesinde mühendis ve mimarlarca bilgisayar ortamında tasarlanan çelik konstrüksiyon binaların hata payı oldukça azdır.
Isı ve ses yalıtımı konusunda diğer mimarilerden oldukça öndedir. Betonarme konutlar gibi aynı tarz yalıtım sistemine sahip olan çelik konstrüksiyon ev ses ve ısı yalıtımında en yüksek seviyede bulunuyor.

ÇELİK KONSTRÜKSİYON BİNA FİYATI NE KADAR?

Binanın metrekaresi

Oda sayısı

Oturuma hazır fiyatı

26 m2 çelik konstrüksiyon bina

1 + 0

190.000 TL

57 m2 çelik konstrüksiyon bina

2 + 1

270.000 TL

94 m2 çelik konstrüksiyon bina

3 + 1

390.000 TL

178 m2 çelik konstrüksiyon bina

3 + 1

845.000 TL

AYRINTILAR İÇİN: http://prefabrikevim.com/ 

Konya Karatay'da 12 taksitle KDV'den muaf arsa fırsatı! Tam 4 arsa satışa çıktı!

Beko'dan yeni evlenenlere, evini yenileyenlere büyük Haziran fırsatı: 4'lü çeyiz seti alana derin dondurucu hediye! 


Geri Dön