28 / 04 / 2024

Çelik Palas Oteli yeni bir döneme girdi!

Çelik Palas Oteli yeni bir döneme girdi!

Bursa'nın ilk 5 yıldızlı oteli Çelik Palas'ta yeni işletmeciyle birlikte yeni bir döneme girildi. Otelin yani adı Grand Swiss Bellhotel Çelik Palas oldu.



Otelin işletme hakkını alan uluslararası Swiss-BelHotel International'ın Yönetim Kurulu Başkanı Gavin M.Faul Türkiye'deki istikrar ortamına güvendiklerini ve yatırımlarının süreceğini belirtti. Avrupa pazarına Türkiye'den giriş yaptıklarını söyleyen Faul, "Türkiye büyüme hızında birçok Avrupa ülkesini geride bıraktı. Çelik Palas ile yapılan anlaşma bölgedeki yatırımlarımızın bir başlangıcı" dedi. Daha önce Çelik Palas Otel'in işletme hakkını elinde bulunduran MSN Yapı, yaptığı stratejik anlaşma ile otelin idaresini Swissotel Grubu'na devretti. Yenilenen otelin açılışında MSN Yapı Yönetim Kurulu Başkan Mustafa Kırcal, ile Swiss-Bel International Yönetim Kurulu Başkanı Gavin M.Faul'e Arap Turizm Örgütü Birlik Başkanı Bandar Fahad Al Fihait de eşlik etti. 


ÖNEMLİ BİR PAZAR OLDU 

Swissotell zinciri ile yapılan anlaşmanın çok önemli olduğunu ve her türlü desteği vereceklerini açıklayan Bandar Fahad Al Fihait, Türkiye'nin bölgenin en önemli pazarlarından biri konumuna geldiğini kaydetti. Yaptıkları organizasyonlar sayesinde Arap turist sayısında artış yaşandığını söyleyen Fihait, bu oranın 1 milyon 170 bine ulaştığını, yıl sonuna kadar rakamın 2.5 milyonu aşmasını hedeflediklerini dile getirdi. Bu gelişimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katkısı olduğunu söyleyen Fihait, Arap yatırımcıların Bursa'da önünü açmaktan memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi. 


'ÇELİK PALAS'IN BAŞARISI ÇOK ÖNEMLİ'

Swiss- BelHotel International Yönetim Kurulu Başkanı Gavin M.Faul, grubun 15 ülkede 125 otel ile faaliyet gösterdiği bilgisini verdi. Çelik Palas Otel'e yaptıkları yatırımı Avrupa'ya açılan kapı olarak nitelendiren Faul, Bursa ile Türkiye ve sonrasında Batı'ya yapacakları açılımın ilk adımlarını attıklarını ifade etti. Çelik Palas Otel'in başarısının çok önemli olduğunu vurgulayan Faul, yatırımdan yüksek performans beklediklerini söyledi. 


Sabah


Geri Dön