03 / 05 / 2024

Çelik sektöründe POSCO ASSAN TST - LİNDE İşbirliği!

Çelik sektöründe POSCO ASSAN TST - LİNDE İşbirliği!

Türkiye’de kurulan Posco Assan TST, çelik üretim tesisi için endüstriyel gaz ihtiyacını karşılamak üzere Linde Gaz A.Ş. ile işbirliği yaptı. Kurulan gaz tesisinin açılışı 14.11.2013’te İzmit’ te yapıldı...



Gaz tesisi, çelik üretimi için gerekli olan gaz azot ve hidrojeni kesintisiz tedariki sağlayacak.

 

POSCO; Kibar Holding ve Daewoo International ortaklığı ile Türkiye pazarına 350 milyon dolar yatırım ile giriş yaptı. Bu yatırım ile kurulan paslanmaz çelik soğuk haddeleme tesisi, G.Kore’li bir firmanın Türkiye’deki en büyük yatırımlarından biri olma özelliğini taşıyor.

 

POSCO ASSAN ile Linde arasında imzalanan sözleşme kapsamında ürün prosesi için kesintisiz gaz tedariği sağlanırken, POSCO ve Linde’nin Türkiye dışındaki yatırımlarda oluşan küresel işbirliği de sürdürülmüş oldu. Hidrojen ve azot üretim tesisleri; sistem performansı, güvenlik ve yedekleme sistemleri ile kesintisiz tedariğin sağlanmasının yanısıra, kullanılan ileri teknoloji sayesinde prosesin merkezi olarak uzaktan izlenebilmesine olanak vermekte. Aynı zamanda ürün safiyet kontrolü, anında arıza uyarı tespit modülü gibi birçok gelişmiş teknolojiyi  içerisinde barındırmaktadır.

 

14.11.2013 günü düzenlenen açılış töreninde konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan POSCO ASSAN  TST Teknik İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kyeong Man Park : “Yapılan işbirliği sayesinde işlerimiz kolaylaştı, paslanmaz çelik sektöründe birlikte çok daha güzel işler yapacağız. Posco, Linde ile birlikte daha da büyüyecektir.” dedi.

 

Törende konuşan Linde Gaz A.Ş. Genel Müdürü Sait Tosyalı “Linde’nin ileri teknolojisi ile hayata geçirdiğimiz Yerinde Üretim Tesisleri, Türk sanayicisine sadece yatırım, finansman ve işletme avantajlarını sunmakla kalmıyor aynı zamanda sanayicilerimize kendi işlerine odaklanma fırsatını getiriyor. Bugün, Linde’nin küresel platformda bin adet civarında Yerinde Üretim uygulaması faaliyettedir. Türkiye’de ise Karbon Elyaf, Beyazeşya, Margarin, Cam, Demirçelik ve Petrokimya sektörlerinin önde gelen şirketlerine bu teknolojimiz ile hizmet sunmaktayız. POSCO ASSAN ile yapmış olduğumuz bu işbirliği ile mevcut uygulamalarımıza Paslanmaz Çelik sektörünü de ilave ettiğimiz ve POSCO ASSAN’ı bu bağlamda destekleyerek global işbirliğimizi Türkiye’de de sürdürebildiğimiz için mutluluğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

 

POSCO - Pohang Iron and Steel Compan (www.posco.co.kr)

POSCO, Güney Kore merkezli çok uluslu bir demir-çelik şirketidir. 2012 yılında 39,7 milyon ton üretim ile dünyanın 4. Büyük çelik üreticisi olmuştur ve üretim kapasitesi her sene artmaya devam etmektedir. Posco'nun dünya çapında 10'dan fazla üretim tesisi ve ve servis merkezi bulunmaktadır.

 

Linde Gaz A.Ş.(www.lindegaz.com.tr)

134 yıllık tecrübesi ile dünya endüstriyel gaz lideri Linde Group, Türkiye pazarına 2006 yılında girdi. Grup, 100’ün üzerinde ülkede  65 bin çalışanı ve yaklaşık 15 milyar avro’luk satış hacmiyle faaliyet göstermektedir. Linde Gaz A.Ş., Türkiye’de 6 üretim ve 7 dolum-dağıtım tesisi, geniş dağıtım ve bayi ağı ile hizmet vermektedir. EIGA üyesi Linde Gaz A.Ş., ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 22000, ISO 9001 ve TSEN ISO / IEC 17025 Kalibrasyon Gazları Akreditasyonu belgelerine sahiptir.



Geri Dön