28 / 04 / 2024

Çelikyay İnşaat AVM projesine hazırlanıyor!

Çelikyay İnşaat AVM projesine hazırlanıyor!

Yıl sonuna kadar proje satışlarını tamamlayarak likite dönmeyi hedeflediklerini belirten Genel Müdür Onur Çelikyay, Bursa Özlüce'de alışveriş merkezi kurarak bölgeyi canlandırmayı planladıklarını söyledi. Çelikyay İnşaat AVM projesine hazırlanıyor...



Yıl sonuna kadar proje satışlarını tamamlayarak likite dönmeyi hedeflediklerini belirten Genel Müdür Onur Çelikyay, Bursa Özlüce'de alışveriş merkezi kurarak bölgeyi canlandırmayı planladıklarını söyledi...



Endüstriyel tesis ve konut inil şasinin yanı sıra taahhüt projeleriyle de adından söz ettiren Çelikyay İnşaat, 2013 yılını önceki yıla göre yükselen bir ivme ve hareketlilikle kapattı. Bu yıl da, özellikle geçen yıldan devam eden projelere odaklanan firma; Bursa Özlüce'de planlanan AVM projesi ile Mustafakemalpaşa'da fabrika projesini tamamlayacak. Çelikyay İnşaat, Bursa dışında Eskişehir ve İzmir'deki endüstriyel tesis projelerine odaklanacak. 


Çelikyay İnşaat Genel Müdürü Onur Çelikyay, İnşaat Mühendisi Osman Nuri Çelikyay tarafından 1992 yılında kurulan Çelikyay İnşaat'ın, 2010'dan bu yana üç ortaklı Kızıl-Öz Yapı AŞ'yle grup şirket olarak faaliyetini sürdürdüğünü söyledi. 

"AVM'de gıda firmalarının olmasını istiyoruz" Çelikyay, firmanın bir yandan inşaat sektöründe resmi taahhüt işleriyle faaliyetlerini devam ettirirken, diğer yandan da rotayı endüstriyel tesis ve özel konut projelerine çevirdiğini belirtti. 

2013 ve 2014 yılı projelerinden bahseden Çelikyay, "2012'de Mustafakemalpaşa içerisinde başladığım K 9 bin.metrekarelik fabrikc inşasımuâmamladık. Şu an projeyi gerçekleştiren firmanın ek yatırım talebini tamamlıyoruz. Proje kapsamında bir boyahane tesisinin altyapısını kuruyoruz. Ayrıca, Özlüce'de var olan arsamıza 5 bin metrekarelik kapalı alanda AVM projesi gerçekleştirmek istiyoruz. En geç bu yılın mayıs ayında projeye başlamayı planlıyoruz. 


İlk olarak AVM içinde yer alacak markalan, dükkan sahiplerini belirleyip isteğe göre projeyi şekillendirmeyi amaçlıyoruz. Ağırlıklı gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların yer almasını planlıyoruz. Hedefimiz, kafe, market, pastane gibi çeşitli dükkanların olacağı bir bölge oluşturarak, şehrin kalabalığından uzak, sakin bir alan kazandırmak" dedi. 


"Projelerimizi satıp likide dönmeyi amaçlıyoruz" Bu yıl ayrıca, Görükle Mera bölgesinde aldıkları arsada 2 bloklu 3 +1 20 dairelik bir konut projesine başlayacaklarının bilgisini veren Çelikyay, "Özlüce ve Balat bölgesinde arsa bulmakta güçlük çekiyoruz. Bu alanlarda arsa yatırımı gerçekleştirmek için yılın sonunu bekleyeceğiz. Mevcut projeler ile 2014 yılını dolu dolu geçirebiliriz. Buna rağmen yeni projelerimiz de söz konusu olacak. 


Bu yıl geçen seneye göre yatay bir seyir hedefliyoruz. Öncelikli amacımız projelerimizin satışlarını gerçekleştirip likide dönmek. 2015 için genel bir kriz beklentisi olduğundan herhangi bir hedef belirleyemiyoruz" diye konuştu. 

Bu yıl pek çok taahhüt projeye de imza atacaklarını belirten Çelikyay; Özlüce, İznik ve Orhangazi ilçelerinde de arsa arayışlarının sürdüğünü söyledi. Çelikyay, projelerinde endüstriyel tesis ve özel konuta eşit derecede ağırlık verdiklerini ifade ederek, kaliteden taviz vermeden bölgesel bir güç haline gelmeyi ve ulusal alanda önemli projelere imza atmayı hedeflediklerini vurguladı. 


İstanbul'da otel inşaatı için kolları sıvadı Onur Çelikyay, Erbak&Uludağ İçecek AŞ, Tamek Gıda, Kamil Koç, Truva Seyahat, Sançim Çimento, Fimaks ve Shell gibi firmalarla çalıştıklarına anlatarak, bugüne kadar Görükle'de 240, Özlüce'de 90, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda 56 dairelik konut ürettiklerini kaydetti. Bu yıl gerçekleştirecekleri konut projelerine de değinen Çelikyay, Görükle Mera bölgesinde 20 dairelik konut projesine başlayacaklarının bilgisini verdi. Onur Çelikyay, İstanbul'da açılım yapmak istediklerini ve Karaköyde butik bir otele yönelik taahhüt işiyle ilgili fizibilite çalışmaları yürüttüklerini de sözlerine ekledi. 



Zehra Oruç/ Dünya Gazetesi 


Geri Dön