29 / 04 / 2024

Cennetçeşme'de gecekondu fiyatları 1 milyon liraya çıktı!

Cennetçeşme'de gecekondu fiyatları 1 milyon liraya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Karabağlar Cennetçeşme için kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği iki uygulama bölgedeki emlak fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu. Cennetçeşme'de gecekondu fiyatları 1 milyon liraya çıktı.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İLBANK aracılığıyla Cennetçeşme'nin alt ve üstyapısına 1 milyar TL'lik yatırım yapacağını açıkladı. Ayrıca ilçede diğer bir sorun olan Hazine arazisinde evi olanlar da unutulmadı. Bakanlığın yeni uygulamasıyla bu vatandaşlar da tapularına kavuşacak. Kentsel dönüşümle ilgili 2 önemli uygulamayla birlikte ev ve arsa fiyatları da yükselişe geçti. Cennetçeşmeliler ev ve arsalarını satmayı tercih etmedi. Ancak ev ve arsaları şimdiden değer kazandı. 

Bölgede emlakçılık yapan Metin Uysal, "Fiyatlarda önemli bir artış oldu. Herkes büyük beklenti içerisinde bu yüzden evlerini satmaktan pek yana değiller. Çok ihtiyacı olan satılığa çıkarıyor. Ancak satarlarsa da büyük paralar talep ediyorlar. 500 binin altında ev ve arsa bulmak zorlaştı. Sattıkları arsanın bedelini hesaplarken kaç daire yapılabilir diye hesaplıyorlar. Kendi arsasından kaç tane daire çıkıyorsa onun bedelini talep ediyor. Tabiki bu paraları genelde müteahhitler veriyor. Şimdi halk bilinçlendi. Bakanlık'ın projesini bekliyor" diye konuştu.



Müjdeye Delican vermişti

Cennetçeşme'de uygulanacak kentsel dönüşümü geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Bülent Delican açıklamıştı. Delican, "Bakanlık kentsel dönüşümle ilgili yasal düzenlemenin getirdiği 2 önemli uygulamayı ilk kez burada hayata geçirecek. Vatandaşların üzerinde oturduğu Hazine'ye ait arazilerdeki tapu sorunları Bakanlık tarafından çözülecek. 2981 ve 4706 sayılı kanunlar çerçevesinde haklılığını ispat edenlere tapuları Bakanlık tarafından verilecek. Hazırlanan planlar halka ve sivil toplum örgütlerine sorulacak. Vatandaş isterse elindeki arsayı satacak, isterse müteahhite verebilecek. Bakanlığın Cennetçeşme'ye özel düzenlemesi İzmir'in başına konmuş bir talih kuşudur" dedi. 




Yeni Asır


Geri Dön