Teknoloji

Cep telefonlarına yeni düzenleme geliyor! Taksitler yeniden belirlendi...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonları için kredi taksitlendirmesinde önemli bir değişiklik yaptığını duyurdu.

BDDK, bu düzenlemeyi Resmi Gazete'de yayımladı ve cep telefonlarının yanı sıra diğer ürünler için de kredi vade sürelerini de güncellediğini kaydetti.

BDDK tarafından yapılan açıklama kapsamında, fiyatı 3,500 Türk Lirası ve altında olan cep telefonları için kredi taksit süresi 12 ay olarak belirlenmişken, 3,500 Türk Lirası ve üzerindeki cep telefonları için bu süre 3 ayla sınırlandırıldığı belirtti. Bu düzenleme ile birlikte cep telefonları için geçerli olacak yeni kredi taksit sürelerini belirlerken, daha önce bu sınırın 6 ay olduğu ifade edilmişti.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

kamusonhaber.com.tr'de yer alan habere göre; BDDK, bu düzenlemeyi Resmi Gazete'de yayımladı ve cep telefonlarının yanı sıra diğer ürünler için kredi vade sürelerini de güncelleme yaptı. Düzenlemeye göre, cep telefonları dışında konut, eğitim ve taşıt alımlarında kullanılan kredilerin vadeleri belirli limitler altında tutulacağı kaydedildi.

Cep telefonları için uygulanacak kredi süreleri, fiyatı 3,500 TL’ye kadar olan ürünlerde 12 ay, 3,500 TL’nin üzerindeki ürünlerde ise 3 ay olarak belirlenmiş oldu.

 

TURİZM VE HAVACILIKTA TAKSİT SÜRELERİ KISALDI

BDDK'nın yeni düzenlemesi kapsamında, turizm, havacılık ve konaklama sektörlerinde yurt dışı harcamalar için uygulanan taksit süreleri de değişti. Bu sektördeki taksit süreleri 6 aydan 3 aya indirildiği belirtildi. 

Yapılan düzenlemeler, tüketici kredileri ve kredi vade sürelerinde köklü değişiklikler getirirken, vatandaşların ve işletmelerin finansal planlamalarında da önemli etkiler yaratacak.

Telefon alacaklar dikkat! En iyi 20 vergisiz cep telefonu belli oldu...

Cep telefonu faturalarına zam mı geliyor?

Konut ve araç satışında yeni dönem resmen başladı! 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek!

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?