28 / 04 / 2024

Cep telefonu fiyatları artınca telefon kiralamada talep patlaması oldu!

Cep telefonu fiyatları artınca telefon kiralamada talep patlaması oldu!

Yüksek enflasyon, kur ve vergiler nedeniyle sıfır cep telefonu fiyatlarında artışlar yaşanmaya başlayınca kiralamada talep patladı. Kiralabunu Kurucu Ortağı Sinan Ventura, “Tüketiciler artık paralarını telefona yatırmayı tercih etmiyor” dedi.




 

 

 

 

 

Enflasyonla birlikte fiyatların da yükselmesi ile yatırım ve alış veriş tercihleri de değişmeye başladı. Artık süreli kullanımı olan varlıklar yerine, paranın değerini korumak amacıyla uzun dönemli yatırım araçları öne çıkmaya başladı. Elektronik ürün pazarında ise yenilenmiş cihaz pazarı ve kiralamanın önü açıldı.

Özellikle son teknoloji ürünü olan cep telefonlarının fiyatlarında yüksek kur ve vergiler nedeniyle önemli artışlar olurken insanlar satın alma yerine kiralamaya yönelmeye başladılar.

Yenilenmiş telefon pazarı gelişmiş ülkelerde sıfır telefon pazarının yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor. 10 milyon sıfır telefon satılırken bunların yaklaşık 2 milyon adedi kiralık olarak kullanılıyor. Ülkemizde ise bu oran şu anda yüzde 1 seviyesinde. Ancak yapılan piyasa tahminlerine göre bu rakam 2026 yılında yüzde 15 düzeyine kadar çıkacak.

Cep telefonu fiyatları artınca telefon kiralamada talep patlaması oldu!

Dunya.com’da yer alan habere göre uygun fiyatı nedeniyle artık insanlar cep telefonunda kiralamaya doğru yöneliyor. Ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle fiyatların yüksek düzeyde seyretmesi bu piyasanın her geçen gün gelişmesine neden oluyor. Yenilenmiş cihazlar daha çok yaşını almış eski modellerden oluşuyor. Son teknolojiyi kullanmak isteyen kullanıcılar ise bu amaçlarına kiralama yoluyla ulaşabiliyorlar.

Kiralama sisteminin yüzde 55’in üzerinde seyreden enflasyonist ortamda kullanıcılara yüzde 35’in üzerinde tasarruf sağladığını belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Sinan Ventura, “Mevcut piyasa koşullarında kiralamaya talep patladı. Tüketiciler artık paralarını 10-20 bin TL’lik telefonlara yatırmak yerine, farklı yatırımlara yöneliyor. Son teknoloji telefona aylık 500 TL'ler ile yıllık sadece 6 bin TL’lik kiralama bedeli ödüyor. Hem telefonu kullanıyor hem de nakit parasının farklı yatırımlarda kullanıyor” şeklinde konuştu.

 


 

 

 


Geri Dön