01 / 05 / 2024

Çerkezköy Belediyesi Meclisi imar değişikliğini kabul etti!

Çerkezköy Belediyesi Meclisi imar değişikliğini kabul etti!

Çerkezköy Belediyesi Meclisi'nin Haziran ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığımda saat 15.00'da Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Çerkezköy Belediyesi Meclisi imar değişikliğini kabul etti.



Çerkezköy Belediyesi Meclisi'nin Haziran ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığımda saat 15.00'da Belediye Meclis Salonu'nda yapılırken, Meclis toplantısında bir önceki toplantıda Komisyonlara gönderilen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı AKP'li Meclis Üyeleri ise çekimser oy kullandı. 


VELİKÖY PLAN NOTLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Ardından Veliköy Revizyon Uygulama İmar Planı ile Çerkezköy bütününe ait plan notlarının bütünlük arz etmediği tespit edildiğinden imar planlarının uygulama sürecinde sürekliliğin sağlanabilmesi amacıyla plan hükmü eklenmesi ihtiyacı hasıl olduğundan Veliköy 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notlarında değişiklik yapılmasına ait Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 25.05.2015 gün ve 74794850/161 sayılı müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. 



6 ADET BELEDİYE HİSSESİ SATILACAK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı'nda toplanan Belediye Meclisi'nde açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak Çerkezköy Belediyesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışının müzakeresi görüşülerek, 6 adet Belediye hissesinin satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamada Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyeleri kabul oyu kullanırken, bunun iki nedeninin olabileceğini belirterek, 'Ya iyi bir planlama yapılmamış, eksiklikler var ya da İmar Müdürlüğü yetkisini tam olarak kullanılmıyor. Kısmi plan değişikliklerini doğru bulmuyoruz. Eğer genelde sıkıntılı noktalar varsa gerekirse yeniden planlama yapılsın" önerisinde bulundu. 


3. ETAP 1. KISIM PLAN NOTLARINDA DA REVİZYON YAPILDI

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Çerkezköy 3. Etap 1. Kısım Revizyon İmar Planı ve ekleri 09.07.2008 tarih ve 13 sayılı Belediye Meclis kararı ile onaylandığından, 3. Etap 1. Kısım Revizyon İmar Planı Plan notlarındaki muhtelif hükümlerin uygulama esnasından aksaklıklara sebep olduğu tespit edildiğinden, imar planlarının uygulama sürecinde sürekliliğin sağlanabilmesi amacı ile plan notlarının muhtelif hükümlerinde düzenleme yapılması ve yeni hükümlerin eklenmesine ait Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 25.05.2015 gün ve 74794850/160 sayılı müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. 


OPTİMED'İN TALEBİ KABUL EDİLDİ

Gündemin beşinci maddesinde ise Optimed Sağlık Hizmetler San.ve Tic. A.Ş'nin 26.05.2015 gün ve bila sayılı hastane binasının özel hizmet binaları statüsünde (Özel okul, özel hastane, özel üniversite) bulunduğundan ve kamu yararı gözetmekte olan tüm halkın faydalandığı bir kurum olması sebebiyle iskan harçlarının hesaplanması esnasında özel hizmet binalarına uygulanacak harçların Çerkezköy Belediyesi tarafından belirlenen ücret tarifelerinde oranları düşürülmek suretiyle mağduriyet giderilmesi talebine ait dilekçesi görüşülerek Tarife Komisyonu'nun aldığı görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. 


TOMKER'İN TALEBİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Meclis gündemine oy birliği ile ilave edilen TOMKER Sağlık Hizmetlerinin Gazi Osman Paşa Mahallesi 557 ada 19 ve 29 parsellerde plan tadilatı talebi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. 


BÜYÜKŞEHİRE DEVREDİLDİ

Gündemin son maddesinde ise Fevzipaşa Mahallesi 119 ada 25 parselde bulunan alanın Kültürel Tesis Alanı olarak kullanılması kaydı ile bedelsiz olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne devri görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamada AKP'li Meclis Üyeleri çekimser oy kullandı. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Meclis toplantısı sona erdi. 



Çerkezköy Gazetesi


Geri Dön