29 / 04 / 2024

Çeşme Karareis Barajı'nın temeli atıldı!

Çeşme Karareis Barajı'nın temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, Çeşme Yarımadası'nın 2040 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacak Karareis Barajı'nın temelini törenle attı.




Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti  İzmir  1. Bölge Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, Çeşme Yarımadası'nın 2040 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacak Karareis Barajı'nın temelini törenle attı. Çeşme Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli ile Ali Aşlık, İzmir Valisi Mustafa Toprak, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Deniz, DSİ İzmir 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, AK Parti İzmir milletvekili adayları, AK Parti İlçe başkanları ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesi konuşan Eroğlu, hükümetin İzmir'e büyük önem verdiğini söyledi. İzmir'de arsenikli su sıkıntısı yaşandığında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde kendisine "O sıkıntıyı çöz" dediğini söyleyen Eroğlu, "İzmir'in arsenikli su meselesini kökünden çözdük. Çeşme'yi de içine alan Yarımada kuraklık sıkıntısı çekiyor. Turizm merkezinin su sıkıntısı olur mu? Bugün Karareis Barajı ile bu sorunu çözüyoruz" dedi.


"Onlar konuşur biz yaparız"

İzmir'e 13 yılda 30 milyar yatırım yaptıklarını ve 76 yılda bitecek denilen Beydağ Barajı'nı 26 ay gibi kısa sürede bitirdiklerini hatırlatan Eroğlu, Küçük Menderes Havzası başta olmak üzere bütün barajları tamamladıklarını söyledi. 675 bin dekar toprağı sulayacaklarını ve çiftçinin cebine yılda 397 milyon lira para gireceğini vurgulayan Eroğlu, "Eskiden su olmayınca bizim araziler para etmiyor deniyordu. Sulama gelince yılda 3 defa su alıyor ve arazinin kıymeti 7 misli artıyor. Lafla peynir gemisi yürümez. Onlar konuşur biz yaparız. 2060 yılına kadar su sorununu halledecek olan Rahmanlar Barajı'nı bitiriyoruz. İzmir'imizi susuz bırakmayacağız" diye konuştu.



2 yılda bitirme sözü

Barajı inşa edecek firma müteahhiti Cander Atik'i platforma çağıran Eroğlu, "Biz bunu 2 yıl yapalım. Bugün ayın 13'ü. Bir ay bir gün daha erkene çekelim. 23 ayda tamamlayalım. 12 Nisan 2017. Saat 10.59 uygun mu? Bir dakika geç kalırsa 12 derslik yapacaksın. Ama erken bitirirsen takdirname vereceğiz" dedi. Bakan Eroğlu, hayırlı uğurlu olsun diyerek temel atılması için düğmeye bastı.


Yeni Asır


Geri Dön