02 / 05 / 2024

Çeşme Karareis Barajı'nın temeli yarın atılıyor!

Çeşme Karareis Barajı'nın temeli yarın atılıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çeşme Yarımadası'na 2040 yılına kadar içme suyu sağlayacak Karareis Barajı'nın temelini yarın atacak.




Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti  İzmir  1. Bölge Milletvekili adayı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çeşme Yarımadası'na 2040 yılına kadar içme suyu sağlayacak Karareis Barajı'nın temelini yarın atacak. İzmir'e muhteşem bir tesis daha kazandıracaklarını vurgulayan Bakan Veysel Eroğlu, "Karareis Barajı'nın temelini atmaya geliyoruz. Artık Çeşme'de, çeşmelerden memba suyu akacak" dedi.

2015 genel seçimleri çerçevesinde kentin tüm ilçelerini ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, geçtiğimiz hafta müjdesini verdiği Karareis Barajı'nın temelini atmak için Çeşme'ye gidecek. Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda yarın saat 17.30'da düzenlenecek törende 35 milyon lira yatırım bedelli Çeşme Karareis Barajı'nın temeli atılacak. Çeşme Yarımadası'na içme suyu sağlayacak olan barajın Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Karaburun'un Balıklıova mahallesine 22 kilometre uzaklıkta bulunan Camiboğazı Deresi üzerine inşa edilceği, barajın temelden 50 metre yüksekliğe sahip olacağı bildirildi. 10 milyon metreküp su depolanacak baraj sayesinde Çeşme Yarımadası'na yılda 2 milyon 840 bin metreküp içme suyu sağlanacağını aktaran Orman ve su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çeşme'nin 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılanacağını aktardı



Yeni Asır


Geri Dön