12 / 05 / 2024

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...



Sözcü Gazetesi'nden Gökmen Ulu'nun haberine göre; Danıştay 6. Dairesi, önceki gün alınan 2192 sayılı kararında, davacıların talebini reddetti ve Cumhurbaşkanlığı'nın söz konusu kararında hukuka aykırılık bulunmadığına ilişkin karar aldı. Karar oy çokluğu ile verildi. 

Daire Başkanvekili Ahmet Arslan ve üye Erhan Çakan, Cumhurbaşkanı kararında hukuka uyarlık olmadığına ve Cumhurbaşkanı kararının iptal edilmesi gerektiğine ilişkin oy verdi. 

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Ekoloji mücadelesinin avukatlarından Arif Ali Cangı, karara karşı temyiz başvurusunda bulunacaklarını dile getirirken, Ege Çevre Platformu Eş Sözcüsü Süleyman Eryılmaz da konu ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı. 

Ege Çevre Platformu Eş Sözcüsü Süleyman Eryılmaz, konuyla ilgili açıklamasında "Danıştay 6. Dairesi bizim de içerisinde bulunduğumuz kurum ve yurttaşların açmış olduğu davada öne sürdüğümüz gerekçeleri önce kabul etmiş, sonra da bu haklı gerekçeleri görmezden gelerek plan değişikliği kararının hukuka uygun olduğunu aldığı kararda belirtmiştir" dedi ve Daire'nin bu çelişkili kararı hangi nedenlerle aldığını ve bu kararın nasıl hukuka uygun olduğu sorularını yöneltti. 

Bu kararın Çeşme’deki doğal yaşamı yok edecek yolu açacağını ileri süren Süleyman Eryılmaz, "Elbette bu karara karşı Egeçep de gerekli hukuki yollara başvuracaktır. Umuyoruz ve diliyoruz ki karar düzeltilecektir" ifadelerini kullanarak açıklamasını tamamladı. 

Çiftçiler merakla bekliyor: Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak? Hangi borsada şu an buğday fiyatları kaç TL?

İzmir'de tam 5 kat  imarlı arsa fırsatı! Ticaret ve konut imarlı bu arsayı kaçırmayın!

'Yarısı Bizden' kampanyasına başvurular sona erdi! Kampanyaya 269 bin başvuru yapıldı!

EÜAŞ 163 personel alımında kontenjanlar belli oldu! Başvurular az önce başladı! Fırsatı kaçırmayın!


Geri Dön