07 / 05 / 2024

Cevdet Yılmaz: Cezaevi inşaatlarının proje tutarı 2.8 milyar!

Cevdet Yılmaz: Cezaevi inşaatlarının proje tutarı 2.8 milyar!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda, 2015 yılında yapılacak çeşitli cezaevi inşaatlarının proje tutarının 2 milyar 796 milyon lira olarak belirlendiğini söyledi.



Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda, 2014-2015 yılında kamu ve özel sektörün toplam 174.5 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi. Bakan Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre yatırımların 135.8 milyar doları özel sektör tarafından yapılırken, kamunun yatırımları arasında en yüksek payı yüzde 30.4 ile ulaştırma sektörü alacak. 2014 Yılı Yatırım Programı kapsamındaki kamu yatırım projeleri ile Yüksek Hızlı Tren Seti’nin (106 adet) projesi 9 milyar lira olarak belirlenirken, Ankara-Sivas demiryolu hattı için 2.6 milyar TL kaynak ayrıldı. 2015 programında da yer verilecek yatırımlar kapsamında muhtelif cezaevi inşaatlarının proje tutarı 2 milyar 796 milyon lira olarak belirlendi. Karayolu Şehir Geçişleri’nin yatırım proje tutarı 2.7 milyar TL olarak hesaplanırken, doğalgaz dağıtım hatlarına yönelik projenin tutarı ise 3.3 milyar TL.


Milli rating kuruluşu


Yılmaz, İslam dünyasının 250 milyar dolar civarında cari fazla verdiğini belirterek, “Bu kaynaklar üzerinde hepimizin düşünmesi lazım. Bu kaynaklar gelişmiş ülkelerdeki finans piyasalarına gidiyor. Bu fazla üzerinde hepimiz yeni fikir ve projeler geliştirmeliyiz. İstanbul Finans Merkezi bu açıdan önemli” dedi. Yılmaz, gazetecilerin “Milli bir derecelendirme kuruluşu yapma projesinde son durum nedir” sorusuna şu cevabı verdi: “Bu kuruluşlar çok objektif değerlendirmeler yapsalardı, dünya krize bu kadar hızlı sürüklenmezdi. Türkiye için piyasanın hep arkasından geliyorlar. Türkiye’ye milyarlarca dolarlık yatırım yapıldıktan sonra ‘yatırım yapılabilir ülke’ notu verildi. Yerli kredi derecelendirme kuruluşuna ilişkin Hazine çalışma yapıyor. İhtiyaç duyulursa yapılır.”


Star 


Geri Dön