29 / 04 / 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önceden iptal etmişti! İkizdere'deki kıyım için tekrar kollar sıvandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önceden iptal etmişti! İkizdere'deki kıyım için tekrar kollar sıvandı!

Fevzi Reis’in şirketi Reis RS Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İkizdere’deki kıyım için kolları yeniden sıvadı.



Rize İkizdere'de,  49 yıllığına proje yürütmek isteyen Reis RS Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi onaylanması durumunda “doğal sit sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” içerisinde kalan alanda HES yapacak. Daha önce de haziran ayında yapılması planlanan HKT, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından iptal edilmişti. 

529 MİLYON 705 BİN TL DEPERİNDE PROJE...

529 milyon 705 bin TL değerindeki projeyle birlikte HES Kabahor Deresi üzerine inşa edilmesi planlanıyor. Projeyle ilgili olarak  28 Kasım tarihinde  halkın katılımı toplantısı (HKT) düzenleyecek.  Daha önce de haziran ayında yapılması planlanan HKT, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından iptal edilmişti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önceden iptal etmişti! İkizdere deki kıyım için tekrar kollar sıvandı!
''KESİNLİKLE HES PROJESİ HAYATA GEÇMEYECEK!''

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İkizdere’deki yöre halkı aynı zamanda, 5’li çete olarak nitelendiren şirketlere karşı da mücadele ediyor. İş insanı Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz Holding’in dünyaca koruma altına alınan 200 vadiden biri olan Eskencidere Vadisi’nde yapımı süren taş ocağı projesi için bilirkişi heyetinin raporu beklenirken alanda çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. 

Konuyla ilgili olarak  açıklama yapan AKP Rize Milletvekili Muhammed Avcı, “Koruma altındaki vadide kesinlikle HES projesi hayata geçmeyecek. Burayı turizme kazandıracağız. Projenin karşında duracağım” diyerek projenin karşısında olduğunu ve buranın turizme kazandırılması için çabalayacağını belirtti. 

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

İkizdere için acele kamulaştırma kararı!

Geri Dön