28 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binası için tahliye kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binası için tahliye kararı!

İstanbul’da gerçekleşen 5.8’lik deprem sonası binalarda hasarlar oluştu. Depremden sonra tehlike arz eden binaların tahliyesine karar verildi. Bu binalar arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binası da yer alıyor…



Geçtiğimiz haftada İstanbul’un tümünde hissedilen 5.8’lik depremden sonra birçok binada ağır hasarlar oluştu. Sözcü'den Fatma Vurgun'un haberine göre, deprem sonrası binalarda yapılan incelemelerde, 1 hastane, 4 okul, 4 idari bina olmak üzere toplam 9 hasarlı kamu binası tespit edildi. 

Deprem sonrası hasar oluşan kamu binalarına bir yenisi daha eklendi. Deprem, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binasında da ağır hasarlara yol açtı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binası için tahliye kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binası taşınıyor

Depremden sonra incelenen kamu binaları arasında Beşiktaş, Gayrettepe’de Barbaros Bulvarı’nda yer alan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün binasının da hasar gördüğü tespit edildi.

1970 yılının sonlarında hizmete giren binanın, hasar gören bölümleri için tahliye işlemlerine başlandı. Tahliye edilen bölümlerdeki hizmet noktalarının Beşiktaş’ta yer alan farklı bir binaya taşınacağı bilgisine ulaşıldı.

Bakanlık kaynakları binanın genel durumu ile ilgili olarak şu ifadelerde bulundu, “Binanın bir bölümünde hasar söz konusu. Hasarlı bloğun tahliyesine karar verildi. Hasar tespit çalışmaları sürüyor.” Bina ile ilgili gerçekleştirilecek işlemlerin inceleme sonunda kesinlik kazanacağı öğrenildi. 


Geri Dön