05 / 05 / 2024

Çevre yararı projelere 2014'te yoğun destek geliyor!

Çevre yararı projelere 2014'te yoğun destek geliyor!

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2014 yılı mali destek programları kapsamında, hazırlanacak projelere vereceği 50 milyon lira hibenin 19 milyon lirasını çevre yararına projeler için ayırdı...



BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ajansın 2014 yılı mali destek programı kapsamında "sosyal kalkınmaya yönelik küçük ölçekli altyapı", "kırsalda ekonomik gelişim", "iş birliği ve gelişim", "çevre küçük ölçekli altyapı" ve "çevre dostu üretim" başlıklarında toplam 50 milyon liralık hibe vereceğini hatırlattı.


Bölge planı çalışmalarında yapılan araştırmalarda çevreyle ilgili çalışma yapılması ihtiyacının ortaya çıktığını ifade eden Değirmenci, şöyle konuştu:


"Bu, genel olarak bölgede biliniyor. Bursa, Eskişehir ve Bilecik'te sanayi anlamında Türkiye ortalamasının çok üzerinde bölgeler. Bu da beraberinde sürdürülebilirlikle ilgili soru işaretlerini gündeme getiriyor. Sanayinin çevreye olan etkilerinin azaltılmasıyla ilgili konuları gündeme getiriyor. Bu teklif çağrısında çevre alt yapısını yönelik arıtma tesisleri, geri kazanım, katı ve tehlikeli atıkların bertarafı gibi konulara destek olacağız. KOBİ'lerin çevre yatırımlarına destek olunması, temiz enerjiye geçişleriyle ilgili konularında destek olunması için iki başlıkta çağrı hazırladık."


- "Çevre konusundaki projeleri bekliyoruz"


Değirmenci, "çevre küçük ölçekli altyapı" ve "çevre dostu üretim" başlıklarının hazırlanması öncesinde detaylı bir çalışma yaptıklarını ve durum raporu yayınladıklarını bildirdi.


Çevre durum raporunda bölgedeki tüm ilçelerin, organize sanayi bölgelerinin arıtma tesisi, kanalizasyon ve içme suyu tesislerinin durumu konularında detaylı bir rapor hazırladıklarını anlatan Değirmenci, "Hedefimiz, Bursa, Eskişehir ve Bilecik'in sanayi anlamında gelişirken çevre boyutunun geride kalmamasıdır. Bu konuda organize sanayi bölgelerine, belediyelere ve KOBİ'lere yatırımlarından destek olunması hedefleniyor. Toplamda 19 milyon liralık hibe, çevre ve temiz üretim için ayrıldı. Çevre konusundaki projeleri bekliyoruz" dedi.


AA


Geri Dön