04 / 05 / 2024

Çeyrek altın fiyatlarında görülmemiş fırlama! Dakika dakika rakamlar güncellendi

Çeyrek altın fiyatlarında görülmemiş fırlama! Dakika dakika rakamlar güncellendi

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Aralık ayından bu yana gram altın ilk kez bin TL’nin üzerine çıkarken, altın uzmanları rakamın bin 400’TL’leri görerek bin 500 lira bandını zorlayacağını ifade ediyor. Çeyrek altınsa piyasada ciddi bir yükseliş kaydetti.



Analistler, büyüme ve enflasyonist beklentilerin şekilleneceği önemli veriler öncesinde emtia piyasalarında oynaklığın sürebileceğini belirtti.

Yüksek enflasyon ve düşük büyüme odaklı açıklamalar gelmeye devam ederken, dün ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yaptığı konuşmada enflasyonun kabul edilemez seviyede olduğunu, muhtemelen yüksek kalmaya devam edeceğini söyledi.

Dünya Bankası da yayımlanan Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu'nun haziran sayısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve Rusya-Ukrayna savaşının etkileri nedeniyle bu yıla ilişkin küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 4,1'den yüzde 2,9'a düşürdü.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 doların destek, 1.890 doların direnç olarak öne çıktığını bildirdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön