28 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında en önemli tahminler uzmanından yapıldı: “3000 TL’yi aşabilir”

Altın fiyatlarında en önemli tahminler uzmanından yapıldı: “3000 TL’yi aşabilir”

Ortadoğu'daki İsrail zulmünün etkisi altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarında gözle görülür bir yükseliş yaşanmış durumda. Piyasa Analisti Hatice Kolçak, gram altının son dönemde kaydettiği yükselişle ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. 



Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, altın fiyatları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunarak yakın bir gelecekte gram altının 3.000 Türk Lirasını aşabileceğini ifade etti. Ancak, bu yükselişin tam olarak ne zaman gerçekleşeceği hala belirsizliğini koruyor. İşte altın piyasasında yapılan önemli tahminler...

Gram altın 3000 TL’yi geçebilir

Son dönemde altın fiyatlarında gözle görülür bir yükseliş yaşanmakta ve bu değerli metal, tarihi zirvelere doğru ilerlemektedir. Ekonomi uzmanı Hatice Kolçak, yakın gelecekte altın fiyatlarının 2,500 Türk Lirası seviyelerine çıkabileceğine dair bir tahminde bulunmaktadır.

Hatice Kolçak, dolar kuru ile gram altın fiyatları arasındaki yakın ilişkiye vurgu yaparak, doların gelecek yıl 36 Türk Lirası seviyesine yükselmesi durumunda gram altının hızla artabileceği bir senaryoyu öne sürüyor. Hatta gram altının 2 bin 765 Türk Lirası seviyelerini aşabileceği bir olasılığını göz önünde bulunduruyor.

Ayrıca dünya piyasalarında etkisi büyük olan ons altın fiyatının, gram altın fiyatlarını doğrudan etkilediğine dikkat çekiyor. Ons altının fiyatının 2 bin doları aşması durumunda ise gram altının 3.000 Türk Lirası seviyelerini geçebileceği bir olasılığını değerlendiriyor.

 

Altın piyasasında son durum

2 Kasım itibariyle altın piyasasında genel seyir şu şekildedir:

Gram altının güncel alış fiyatı 1.812,41 Türk Lirası iken satış fiyatı 1.812,67 Türk Lirası olarak piyasada yerini alıyor. Çeyrek altın 2 bin 998 Türk Lirası değerinden alınırken  3 bin 029 Türk Lirası değerinden satılıyor. Yarım altın 6 bin 015 Türk Lirası alıcısını bulurken 6 bin 059 Türk Lirası olarak satıcının elinden çıkıyor. Tam altın  11 bin 821,60 Türk Lirası değerinden alınırken 11 bin 821,60 Türk Lirası değerinden satılıyor. 11 bin 992 TL'den alınan cumhuriyet altını 12 bin 065 TL’den satışa sunuluyor.

Altın Kahini İslam Memiş altın almak için bekleyenlere tarih verdi!

2024'te hangi yatırım aracı kazandıracak? Altın mı, gümüş mü?

Çeyrek altın bugün kaç TL? Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 6 Kasım Pazartesi Kapalıçarşı altın fiyatları


Geri Dön