04 / 05 / 2024

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.



Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!


Çelik İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeler, çelik sektöründeki son gelişmelerle ilgili yaptığı değerlendirmede, Haziran ayında üretim daralmasının yüzde 13’e, Temmuz’da ise yüzde 21’e çıktığını belirtti.

Avrupa’da yüksek enerji fiyatları nedeniyle fabrikaların kapanmasına rağmen Türkiye’de de üretimin sekteye uğradığını belirten Dalbeler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun iki temel nedeni var. Birincisi yurt dışındaki talebin ciddi anlamda azalmış olması. Özellikle Avrupa’da neredeyse talep durma noktasına geldi. İkincisi ise, Türkiye’deki imalat sanayisindeki talebin azalmış olması. Ekim, Kasım ve Aralık aylarına gelecek olursak, oradaki tablo daha da karanlık halde. Ukrayna savaşındaki belirsizlik nedeniyle çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön