04 / 05 / 2024

Çiftçiler dikkat! Bu iki hibe desteği için son günü kaçırmayın!

 Çiftçiler dikkat! Bu iki hibe desteği için son günü kaçırmayın!

Eskişehir İl Tarım Müdürlüğü çiftçilere çapa makinesi ile pülverizatörde hibe desteği veriyor. En az bir yıldır Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilerin yararlanabileceği destekler için son başvuru tarihi 20 Ocak 2023.



Öte yandan 15 dekar arazisi ve traktörü olan çiftçilere de pülverizatör alımında hibe desteği veriliyor. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan Pülverizatör alımına hibe desteği duyurusunda, kendisine ait 15 dekar arazisi, 10 dekar serası, 10 dekar bağ-bahçesi, 10 dekar süs bitkileri arazilerinden herhangi birine sahip ve traktörü olan çiftçinin pülverizatör alımına hibe desteği verileceği kaydedildi. Traktöre üç noktadan bağlı, diğer araçlarla çekilen büyük tip pülverizatörler ile ULV cihazları için de kendisine ait 15 dekar arazisi, 10 dekar serası, 10 dekar bağ-bahçesi, 10 dekar süs bitkileri arazilerinden herhangi birine sahip ve traktörü olan çiftçilere hibe desteği veriliyor. Hibe desteğine en az 1 yıldır Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçiler başvuru yapabilecek.

Küçük çiftçiye yüzde 50 hibe desteği

Öte yandan kırsal kalkınma destekleri makine ekipman alımı kapsamında; kendisine ait en az 3 dekar arazisi, 2 dekar serası, 3 dekar bağ-bahçesi, 2 dekar süs bitkileri arazilerinden herhangi birine sahip olan çiftçilere sabit veya el arabası üzerinde insan gücüyle taşınabilen tabancalı küçük tip pülverizatörler ile ULV cihazları ve her türlü sırtta taşınan pülverizatörler için yüzde 50 hibe desteği verilecek. Her iki hibe desteğinden de yararlanmak için 20 Ocak 2023 tarihine kadar başvuru yapmak gerekiyor. Makine için belirlenen referans fiyatlara göre hibe desteği verileceği belirtildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön