23 / 07 / 2024

Çiftçiler dikkat! Faizsiz kredi limiti yükseltildi! Yüzde 100 faiz indirimi de uygulanıyor!

Çiftçiler dikkat! Faizsiz kredi limiti yükseltildi! Yüzde 100 faiz indirimi de uygulanıyor!

Geleneksel (yaygın) bitkisel üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti resmen yükseltildi. İşte geleneksel bitkisel üretim için faizsiz kredi ile ilgili o son dakika gelişmesi...




Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de konuya ilişkin gerçekleştirdiği yazılı açıklamasında, "Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisinin Kullandırılmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı"nın Resmi Gazete'de yayımlandığına dikkat çekti. 

Bakan Kirişci, söz konusu değişiklikle geleneksel bitkisel (yaygın) üretime yönelik sıfır faizli ve üst limiti 100 bin Türk Lirası olan yatırım ve işletme kredisinde limitin yüzde 100 artırıldığını ve 200 bin Türk Lirası'na yükseltildiğinin altını çizdi. 

Çiftçiler dikkat! Faizsiz kredi limiti yükseltildi! Yüzde 100 faiz indirimi de uygulanıyor! 

Bakan Kirişci, konuya ilişkin açıklamasında karara istinaden yapılacak düzenlemeyle 200 bin Türk Lirası tutarındaki sıfır faizli kredinin 100 bin TL'lik bölümünün mazot ve gübre alımında kullanılabileceğine dikkat çekti. 

"Böylece çiftçilerimiz, sağlanan bu imkanı ve diğer uygulamalarımızı kullanmak suretiyle ekim döneminde girdi maliyetlerini düşünmeden üretim yapabileceklerdir. Akıl ve alın teri döken çiftçimizi, 'Sen Üret Yeter' diyerek desteklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, daima çiftçinin, üreticinin yanında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını sunduğunu belirtti. Kirişci, tüm üreticilere, ülkeye ve millete hayırlı olmasını söyledi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından, esnaf ve sanatkarlar ile tarımsal üretime yönelik kredi paketleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Nebati, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üretici ve çiftçilere kullandırılan geleneksel (yaygın) bitkisel üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limitinin de 200 bin TL'ye yükseltildiğine vurgu yaparak, "​​​​​Esnafımıza, çiftçimize, gençlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kulandı.

Ayrıca, "Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve yüzde 7,5'lik faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak 100 milyar lira tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Cumhurbaşkanı Kararı'yla yürürlüğe girmiştir" diyen Bakan Nebati, bu şekilde genç girişimciler için sıfır faizli kredi limitinin 100 bin liradan 300 bin liraya, yaş sınırının ise 30'dan 35'e yükseltildiğinin altını çizdi. 

Çiftçiler dikkat! Faizsiz kredi limiti yükseltildi! Yüzde 100 faiz indirimi de uygulanıyor! 

Tarımda 2022 yılı mazot ve gübre desteği ile 2023 yılı sertifikalı tohum destek tutarları da geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. "2022 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar” Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak destekler belirlendi. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile açıklanan 2022 üretim yılına ait tarım desteklerinin çiftçilere ödemesi 2023 yılı bütçesi kullanılarak yapılacak.

Benzin, motorin ve LPG'de son dakika! Akaryakıta zam geldi mi? Opet, BP, Petrol Ofisi, Shell 23 Ekim 2022 fiyat listesi

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! 2.500 liralık Doğal Gaz Tüketim Desteği nasıl alınır? Ödemeler ne zaman verilecek?

Emeklileri bayram ettirecek karar geldi! Vakıfbank, Ziraat ve Halk Bank, peş peşe açıkladı! Kimliğini kapan koştu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön