02 / 05 / 2024

Çiftçiler müjde! O ödemelere yüzde 100 zam geldi! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Çiftçiler müjde! O ödemelere yüzde 100 zam geldi! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Depremzede çiftçileri sevindirecek bir haber geldi. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen bölgelerde tohum destekleri yüzde 100 oranında artırıldı.



Çiftçilere ödenen tohum desteklerine yüzde 100 oranında zam yapılmasını öngören 2022 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2023 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Karar'da Düzenleme Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve “yüzyılın felaketi” olarak adlandırılan depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen bölgelerde, yurt içinde üretilip sertifikalandırılan tohumu kullanarak bu sene Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı arazilerinde ekim ve dikim (2022 yılı güzlük ekim/dikim ile 2023 yılı ilkbahar/yazlık ekim/dikim) yapan depremzede çiftçilere mevcut Cumhurbaşkanı Kararı'nda ifade edilen birim destekleme tutarları yüzde 100 oranında artırılarak ödenecek.

Çiftçiler müjde! O ödemelere yüzde 100 zam geldi! Resmi Gazete’de yayımlandı!

NİSANDA BU ÖDEMELER YAPILACAK

Öte yandan, çiftçilere nisan ayında birden fazla ödeme yapılacak. Durum böyle olunca, tüm dikkatler Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelecek son açıklamalara çevrildi. İşte çiftçilere nisan ayında yatacak ödemeler ve miktarı...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından tarımsal destekleme ödemeleriyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "1 milyar 653 milyon 871 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına yatırıyoruz, hayırlı ve bereketli olsun” ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...


Geri Dön