01 / 05 / 2024

Çiftçiler dikkat! Fark ödemesi desteği resmen açıklandı! Hemen şartlara bakın!

Çiftçiler dikkat! Fark ödemesi desteği resmen açıklandı! Hemen şartlara bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2022 yılı yaş çay ürünü için fark ödemesi desteğini açıkladı. Peki yeşil çayda fark ödemesi desteği ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...



Tebliğ kapsamında, ödemelerin, yaş çay ürünü desteklemesinden yararlanmak için kamu veya özel sektör işletmelerine başvuru yapan ve ruhsatını yenileyen, 2022 yılı üretim sezonunda da üreticiliği süren ruhsatlı üreticilerle ilk kez 2022 üretim sezonunda yaş çay yaprağı üreterek satışını yapan ruhsatlı üreticilere yapılacağı belirtildi. 

Ruhsatlı üreticilere bu sene yaş çay ürünü için fark ödemesi desteği kilogram başına 30 kuruş şeklinde yapıldı. Destek ödemeleri ÇAYKUR ve Bakanlık tarafından sürdürülecek.

Çiftçiler dikkat! Fark ödemesi desteği resmen açıklandı! Hemen şartlara bakın!

Ticaret borsalarına tescil ettirilmeyen miktarlarla müstahsil makbuzu ya da fatura ile onaylı yaş çay tahakkuk bordrosu düzenlenmeden satın alınan yaş çaylar için fark desteği ödemesi yapılmayacak. 

Fark ödemesi desteği, Ziraat Bankası tarafından, Bakanlığın ilgili kuruluşu ÇAYKUR aracılığıyla üreticilere sağlanacak. 

Çiftçiler dikkat! Fark ödemesi desteği resmen açıklandı! Hemen şartlara bakın!

Tebliğde, yaş çaylar için fark ödemesi desteği ile ilgili "İlk üretimi yapan üreticinin çay üretiminde bulunmaması ya da çay satışının dekar başına 2.766 kilogramın altında kalması halinde, sonradan aynı araziyi kullanan üreticilere, ilk üreticilerin üretim miktarı da dikkate alınarak, aynı alan için dekar başına 2.766 kilogramı aşmayacak şekilde ödeme yapılır" ifadelerine yer verildi. 

Kamu ve/veya özel sektör işletmelerine 2022 yılı üretim sezonunda sattıkları yaş çay nedeniyle, bu fark ödemesi desteğinden ilk defa yararlanmak isteyen ruhsatlı üreticiler ile bu yıl farklı özel sektör işletmelerine yaş çay satan ruhsatlı üreticilerin, başvuru dilekçesi ile birlikte T.C. kimlik numarasını beyan ederek yaş çay sattıkları kamu ve/veya özel sektör işletmelerine başvuru yapmaları gerekiyor. 

Destekleme ödemelerinden haksız yere faydalandığı belirlenen üreticilerin 5 sene süreyle hiçbir programdan yararlanamayacağına dikkat çekildi. 

Bekçi olmak isteyenlere son dakika müjdesi! Yüksek maaşla bekçi olma fırsatını sakın kaçırmayın! Hemen bir bakın!

EYT'de son viraja girildi! Kıdem tazminatı, borçlanma ve maaş hesabı peş peşe yapıldı! İşte o ayrıntılar...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası alanlar inanamadı! Hemen zamlı maaşlara bakın! Peş peşe hesaplandı!


Geri Dön