Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Ocak 2023 mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı? Hemen siz de bakın!

'Mazot ve gübre desteği yattı mı, ne zaman yatacak?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. Ocak 2023 mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı? Hemen siz de bakın!  Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanlığınca çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçilere ödenecek olan mazot gübre desteği ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulunmuştu

'Mazot ve gübre desteği yattı mı, ne zaman yatacak?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanlığınca çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçilere ödenecek olan mazot gübre desteği ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulunmuştu.

Bakan Kirişci konu ile ilgili açıklamasında mazot gübre desteğinin öne çekildiğini belirtmiş ve "Çitfçi kayıt sistemine kayıtlı, hububat üreten çiftçilerimize 2022 mazot ve gübre desteklerini 2023 mart ayı yerine bu ay içinde ödeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. 

Çiftçiler dikkat! Ocak 2023 mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı? Hemen siz de bakın!

Bakan Kirişci'nin son dakika mazot gübre desteği açıklamasının ardından, milyonlarca çiftçi tarımsal destek ödemeleri için net tarihi araştırmaya başladı. 

Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı da geçen aylarda Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı ile hububatta (buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik) 2022 üretim yılı tarımsal desteklerinden mazot ve gübre desteğinin 2022 yılı itibarıyla ödenebilmesi ile ilgili usul ve esaslar tespit edilerek tek tek belirlendi. 

Mazot ve gübre desteğinin 2022 senesi itibarıyla ödenebilmesi ile ilgili sul ve esasların belirlendiği söz konusu bu karar kapsamında, tarımsal destek tutarlarının ödeme şekilleri de bir bir belirlendi. 

Bu çerçevede, tarımsal destek bedelleri, bu tutarları hak etmiş üreticilerin talep etmeleri halinde Ziraat Bankası tarafından destek amacına uygun olarak kullanılması koşulu ile 31 Mart 2023 vadeli kredi kullandırılmak üzere verilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, üreticilerin hak edişleri ile ilgili listelerin 2022'de, destekleme ödeme takviminin ise 2023 yılında bankalara gönderileceğinin altı çizildi. 

Çiftçiler dikkat! Ocak 2023 mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı? Hemen siz de bakın!

Ocak 2023 mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı?

Milyonlarca çiftçinin merakla beklediği mazot ve gübre desteği ödeme tarihleri sık sık araştırılmaya başlandı. Henüz Aralık ayı mazot ve gübre destek ödemesine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Bakanlık yetkilileri, mazot gübre desteği ile ilgili olarak, Bakan Kirişci'nin açıklamalarının mazot ve gübre desteğinin ayni olarak ödenmesinin sadece öne çekilmiş olan destekleri değil 31 Mart 2023 tarihinde verilecek destekleri de kapsadığına vurgu yapıldı. 

Çiftçilere desteklerini hemen almaları tavsiyesi verildi. 

Tarımsal destek ödemelerinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, Ziraat Bankası internet bankacılığı/mobil uygulama aracılığıyla online veya ilgili şubeye şahsen başvuru yapması ve bu şekilde mazot gübre desteği ödemesini alması gerekiyor. 

Altın fiyatları alev aldı! 1 gram bile altını olanların aklı çıktı! Hemen bakın! 10 Ocak 2023 canlı altın fiyatları

10 Ocak evde bakım parası yattı mı? Herkes hemen hesaplarını kontrol etsin! Tam bu kadar yatıyor!

Benzin ve motorine indirim geliyor mu? Açıklamayı duyan buz kesti! Opet, BP, PO 10 Ocak 2023 fiyat listesi! Hemen bakın!