16 / 05 / 2024

Çiftçiler dikkat! Tarımda yepyeni bir dönem başlıyor! Bakan Kirişçi resmen duyurdu!

Çiftçiler dikkat! Tarımda yepyeni bir dönem başlıyor! Bakan Kirişçi resmen duyurdu!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımda dokuz yasa ve 40 maddelik mevzuat değişikliği yaptıklarını ifade ederek, "Bu mevzuatla birlikte tarımda resmen yeni bir dönem başlayacak. Bu yıl yeni bir yüzyıla başladık. İşte bu yeni yüzyıla yakışacak bir biçimde planlı ve sözleşmeli üretim modeli gerçe



'ÇKS'YA KAYITLI VEYA DEĞİL SORUNU KALMAYACAK'

Yeni modelde iki sene üretim yapmayan üreticinin tarlasının kiralanmasını sağlayacaklarının altını  çizen Kirişci, "Üreticinin iki sene üretim yapmadığı anlaşılırsa artık ona diyeceğiz ki; 'Arkadaş sen burayı üretim için kullanmıyorsun ve burada bir rayiç kira tutarı belirledik. Bu kira tutarını sana ya da varisler ile beraberseniz size ödeyeceğiz' diyeceğiz ve bu bir çözüm olacak" ifadelerini kullandı.

Çiftçiler dikkat! Tarımda yepyeni bir dönem başlıyor! Bakan Kirişçi resmen duyurdu!

 Çifti Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olmayan üreticinin kalmayacağını vurgulayan Bakan Vahit Kirişci, "ÇKS hususunda il ve ilçe müdürlüklerimize diyeceğiz ki; 'Gidin ve bakın arkadaşlar, hayvan var mı' ya da 'Gidin bu koordinatlarda üretim faaliyeti var mı arkadaşlar, üretim varsa ne üretiliyor, lütfen kayıt altına alın.' Bunların tamamı mühim. Kanayan yaramızı da ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

Bayram ve seçim öncesi otomobil piyasasında büyük hareketlilik! Satışlar roket gibi fırladı!

Zincir marketlerde devrim gibi bir dönem başlıyor! Çok tartışılacak yasa geliyor!

EYT’de yeni ödeme takvimi! İşte EYT’lilerin aylık alacağı tarihler, bayram ikramiyesi ve aylık zammı...


Geri Dön