16 / 05 / 2024

Çiftçiler dikkat! yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor!

Çiftçiler dikkat! yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor!

Tarım yatırımcılarına hibe desteği, tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, devlet ya da uluslararası kurumlar tarafından sağlanan maddi desteklerdir. Bu bağlamda yapılan açıklamaya göre bu sene 478 projeye 1 milyar 43 milyon TL hibe desteği sağlanıyor.



70 ilde, tarım sahasında 478 proje hibe desteği almayı elde etti. Bu projeler, 1 milyar TL'den çok destekten faylanacak. Destek bedeli bakımından Konya birinci sırada yer aldı.

En çok desteklenen alanlar ise, bitkisel ürünlerin işlenmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, büyükbaş ve küçükbaş yetiştiriciliği oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığı ile 2006 senesinden bu zamana, 5 senelik dönemler halinde tarım yatırımcılarına destek olunması için yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor.

Çiftçiler dikkat! yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor!
Programa başvuruların değerlendirme süreci 9 Aralık 2022'de başladı. Süreç 70 şehirde 28 Şubat'ta bitti. Deprem bölgesindeki 11 il için ise 8 Mayıs 2023'e kadar uzatıldı. 70 şehirde kabul edilen başvurular değerlendirilerek, hibeyi elde eden projeler tespit edildi.

Proje bağlamında, 2 milyar 325 milyon TL bedelindeki 478 yatırım projesine, toplam 1 milyar 43 milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirilecek. Destek ile kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Bayram'da araç kiralamak isteyenler dikkat! Bu tuzağa düşmeyin!

Piyasada talep arttı! Şeker fiyatları zirveyi gördü

Bayram öncesi ayçiçek yağında bomba indirim! Kampanyayı duyan o markete akın etti!


Geri Dön