30 / 04 / 2024

Çiftçiler müjde! Kuraklık destek ödemeleri başladı!

Çiftçiler müjde! Kuraklık destek ödemeleri başladı!

Binlerce çiftçi 22 Aralık kuraklık destek ödemeleri yattı mı? Ne zaman yatacak? sorularının cevaplarını araştırırken söz konusu destek ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çiftçilere ödenecek olan kuraklık destek ödemeleri ile ilgili açıklama geldi. Peki, 22 Aralık Kuraklık desteği yattı mı? Çiftçiye kuraklık destekleri ne zaman ödenecek? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

A Haber'de yer alan habere göre; çitfçiler tarafından kuraklık destek ödemeşleri araştırılıyor. Gelir kaybı yaşayan binlerce çiftçiye destek olmak için verilecek kuraklık desteği ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Çiftçi kuraklık desteği ödemeleri ile ilgili detaylar belli oldu. Peki, 22 Aralık Kuraklık desteği yattı mı? Çiftçiye kuraklık destekleri ne zaman ödenecek?

 Çiftçiler müjde! Kuraklık destek ödemeleri başladı!

KURAKLIK DESTEĞİ YATTI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kuraklık desteği ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizde bir süredir yaşanan kuraklık nedeniyle çiftimiz üretimde düşüklük yaşamıştır. 651 bin çiftçimize kuraklık desteği veriyoruz. Amacımız çiftçilerimizin yanında olmaktır. Kuraklık desteğini ödemeye başladık"

 Çiftçiler müjde! Kuraklık destek ödemeleri başladı!

KURAKLIK DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Kuraklık destek ödemeleri, Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen tarım havzalarında yetersiz yağış ve kuru koşullarda üretilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, nohut ve mercimek ürünlerinde yüzde 30 ve üzerinde verim kaybı yaşayan çiftçilere verilecek.

 Çiftçiler müjde! Kuraklık destek ödemeleri başladı!

KURAKLIK DESTEĞİ NE KADAR?

* Yüzde 30-39 arasında olanlara dekar başına 30 TL,
* Yüzde 40-49 arasında olanlara dekar başına 40 TL,
* Yüzde 50-59 arasında olanlara dekar başına 50 TL,
* Yüzde 60-99 arasında olanlara dekar başına 60 TL,

* Yüzde 70-79 arasında olanlara dekar başına 70 TL,
* Yüzde 80-89 arasında olanlara dekar başına 80 TL,
* Yüzde 90-99 arasında olanlara dekar başına 90 TL,
* Yüzde 100 kayıp yaşayanlara dekar başına 100 TL.

Çiftçiler dikkat! Kuraklık desteği ne zaman verilecek?

Çiftçiye müjde! Ücretsiz tohum ve mazot yardımı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön