28 / 04 / 2024

Çiftçilere bayram öncesi ödeme müjdesi! Bugün hesaplara yatırıldı

Çiftçilere bayram öncesi ödeme müjdesi! Bugün hesaplara yatırıldı

Çiftçilerin Kurban Bayramı öncesi rahatlatan avans ödemesi haberi geldi. Yılda pazarlama amaçlı  2,5 milyon ton şeker pancarı üreten çiftçilere avans ödemesi yapıldı. Paralar bugün banka hesaplarına aktarıldı. İşte detaylar…



Türkşeker, pancar üretiminde faaliyet gösteren 28 bin 425 pancar çiftçisine 476 milyon lira ikinci avans ödemesi yaptı.

Tarımda bu sene gerçekleşen yüksek girdi maliyetleri çiftçilerin üretim aşamasında zor zamanlar geçirmelerine neden olmuştu. Türkşeker pancar çiftçisine bir nebze olsun nefes aldıracak adımı attı ve 28 bin 425 pancar çiftçisine 476 milyon lira ikinci avans ödemesi yapıldığını açıkladı.

Kurum, çiftçilerin pancarın çapa ve bakımı için olan ikinci nakdi avansların 24 Haziran’da banka hesaplarına yatırdı.

PANCAR AVANSI 70 LİRA OLDU

Türkşeker’in açıklamasına göre; 2022 yılında pancar eken çiftçilere 1 ton pancar için verilecek nakdi avans miktarı yüzde 290 artışla 70 liraya, 3 defa ödenen avans sayısıysa 5’e çıkarıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön