29 / 04 / 2024

Çiftçilere büyük jest! Yeni bir destek veriliyor! Bu desteği hemen alın!

Çiftçilere büyük jest! Yeni bir destek veriliyor! Bu desteği hemen alın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çiftçilere 1152 torba ayçiçeği tohumu dağıttı. Düzenlenen törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çiftçilere ayçiçeği tohumlarını verdi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbullu çiftçilere yaptığı tarım desteğini, yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımıyla sürdürürken İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, kuruma başvuru yapan 681 üreticiye, toplam bin 152 torba tohum dağıtımını, “300 Günde 300 Proje” maratonu doğrultusunda Çatalca'dan başlattı.

Başakşehir, Arnavutköy ve Çatalcalı çiftçilerin faydalanacağı tohum dağıtım kampanyası için düzenlenen törendeki konuşmasına, Türkiye'nin geçmişte tarımsal üretimde kendi kendine yeten ülkelerden biri olduğunu hatırlatarak başlayan İmamoğlu, “Acı bir biçimde dışarıya, tahmin edilemez şekilde bağımlıyız. Üretime değer vermezseniz, ithalatı ana bir hat haline getirirseniz, ister istemez böylesi bir duruma düşürürsünüz milletinizi” şeklinde konuştu.

 Çiftçilere büyük jest! Yeni bir destek veriliyor! Bu desteği hemen alın!

“BU GİDİŞ, GİDİŞ DEĞİL”

Yaşananların, daha fazla yapılaşma ve daha fazla rant uğruna tarım alanlarını gözden çıkaran anlayıştan kaynakladığının altını çizen Başkan İmamoğlu, “Bu gidişin gidiş olmadığını ve gerçekten bizi sıkıntıya sokacağını hepimizin görmesi lazım. Bu ülkeyi tarımın gücüyle, tarımın bereketiyle yeniden buluşturmak, hepimiz için, geleceğimiz için önemli bir karardır” dedi.

Dünyanın gelişmiş ülkelerinin tarıma yaptığını, Türkiye'nin ise kendi hataları yüzünden bu alanda gerilediğini kaydetti.

İşte detaylar...


Geri Dön