28 / 04 / 2024

Ziraat Bankası'ndan çiftçilere büyük destek! Modern basınçlı sulama sistemi için düşük faizli kredi imkanı! 

Ziraat Bankası'ndan çiftçilere büyük destek! Modern basınçlı sulama sistemi için düşük faizli kredi imkanı! 

Ziraat Bankası, Modern Basınçlı Sulama Kredileri kapsamında çiftçilere büyük destek sağlıyor. Peki modern basınçlı sulama sistemleri neler?



Modern Basınçlı Sulama Kredileri, kaynağından alınan suyun tarla içine dağıtılması amacıyla; damla, yağmurlama veya mikro yağmurlama sulama sistemleri kurulmasına yönelik olarak çiftçilere sunulan destek kredilerimizdir.

Dünya nüfusunun artışı gıdaya olan talebi arttırırken, gıdaya olan talebin artması ise doğal olarak tarımsal sulamaya olan ihtiyacı büyük oranda etkiledi. Tarımsal sulama, uzman görüşlerine göre doğal su kaynaklarının tüketimi açısından oldukça önemli bir etken. Yenilenemez kaynaklardan olan suyun tüketiminde ideal kullanım yollarına gidildi.Böylece modern sulama teknikleri hayatımızda önemli bir yer almaya başladı. 

 Ziraat Bankası ndan çiftçilere büyük destek! Modern basınçlı sulama sistemi için düşük faizli kredi imkanı! 

TASARRUFLU MODERN SULAMA TEKNİKLERİ NELER? 

Tasarruflu modern sulama yöntemleri 4 seçenek olarak karşımıza çıkıyor; damlama yöntemi, yağmurlama yöntemi, mikro yağmurlama yöntemi ve sızdırma yöntemi. Yerli çiftçi tarafından modern sulama sistemleri arasında en çok tercih edilen iki sulama yöntemi ; damlama ve yağmurlama olarak dikkat çekiyor.

Damlama sulama yöntemi, boruların iletken görevi görmesiyle gerçekleşiyor. Borular üzerinde bulunan delikler, sık aralıklar ile bitki köklerine damlatıyor. Damlama sulama yöntemi sık ve yeterli olduğunda bitkinin ihtiyacı olan su yüksek performansla sağlanıyor. 

Diğer çok tercih edilen sulama yöntemlerinden biri olan yağmurlama sulama yöntemi, pompadan iletilen suyun borular vasıtasıyla bitkilere ulaşmasına imkan tanıyor. Yöntem ile havaya püskürtülen su, tüm bitkilere ulaşarak toprağı ıslatıyor. 

Modern basınçlı sulama sistemi kullanan ve yetersiz ürüne sahip olan ve ya kullanacak olan çiftçilerin, bu sistemle ilişkilendirilen derin kuyu açılması, elektrik temini, derin kuyu teçhizatı ve suyun kaynağından tarlaya taşınmasına, yönelik yatırım giderleri için kredi imkanı Ziraat Bankası tarafından sağlanıyor.

Peki Modern Basınçlı Sulama Kredisi için gerekli olan belgeler neler? 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön