28 / 04 / 2024

Çiftçilere Mart müjdesi geldi! Herkes bekliyordu, paralar hesaplara tek tek yatırıldı! 

Çiftçilere Mart müjdesi geldi! Herkes bekliyordu, paralar hesaplara tek tek yatırıldı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı açıklamada 399 milyon 724 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemelerinin hesaplara yatırıldığını açıkladı.  İşte tarımsal destek ödemeleri ile ilgili detaylar...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı yaptığı son dakika açıklamasında merakla beklenen tarımsal destek ödemelerine ilişkin bilgi verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan paylaşımda, 399 milyon 724 bin Türk Lirası tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına dün itibarıyla resmen aktarılacağı kaydedildi.

Söz konusu paylaşımda yer alan detaylara göre, kırsal kalkınma yatırım desteği 21 milyon 376 bin 707 Türk Lirası, hububat-baklagil ve dane mısır desteği 229 milyon 199 bin Türk Lirası, , tarımsal sulama amaçlı su kullanım hizmet bedeli desteği 63 milyon 752 bin 293 Türk Lirası ve hastalıktan ari işletme desteği 85 milyon 396 bin Türk Lirası olarak belirlendi.

Çiftçilere Mart müjdesi geldi! Herkes bekliyordu, paralar hesaplara tek tek yatırıldı! 

MAZOT VE GÜBRE DESTEKLERİ DE HESAPLARA YATIRILMIŞTI

Ayrıca paylaşılan detaylara göre binlerce çiftçi tarafından merakla beklenen mazot ve gübre destek ödemeleri ile ilgili müjde de geçtiğimiz günlerde gelmişti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı konu ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda üreticilere desteklerinin devam ettiğini kaydetmişti.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, söz konusu açıklamasında üreticilere desteklerinin devam ettiğini kaydederek, yaklaşık 9 milyar Türk Lirası mazot ve gübre destek ödemesinin ülkesi için üreten çiftçilerimizin hesaplarına aktarıldığını belirtmişti.

Çiftçilere Mart müjdesi geldi! Herkes bekliyordu, paralar hesaplara tek tek yatırıldı! 


MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NASIL ALINIR 2024? 

Mazot ve gübre desteğinin nasıl alınacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilerin hesaplarına peş peşe yatırılan mazot ve gübre desteğinden faydalanmak isteyenlerin Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olması gerekiyor. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet kapısına T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp mazot ve gübre de dahil tarımsal destekleme ödemelerinin sorgulamalarını gerçekleştirebiliyor. 

 

Kiraladığı evi tekrar kiralayana 94 bin 622 lira ceza! Kiralık konutlarda büyük problem!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiriyor! İşte 7 soruda kira geliri vergisi!

1936'da devrim gibi karar! Hazine zarar etmeyecek! Gayrimenkul devir işlerinde doğacak zarar müşteriye ait!


Geri Dön