15 / 05 / 2024

Çiftçilere müjde! Sorunlar kökünden çözülecek! Tarım Bakanı resmen açıkladı!

Çiftçilere müjde! Sorunlar kökünden çözülecek! Tarım Bakanı resmen açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi katıldığı Türkiye Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı'nın tanıtımında, tarım ve ormanın kronikleşen problemleriyle ilgili düzenlemelerin yapılacağını açıkladı.



EKİM VE DİKİM YAYGINLAŞMALIYDI

Bakan Kirişçi, Türkiye’de de kuraklığın kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. Bakan Kirişçi, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Kuraklığın minimize edilmesi, bununla ilgili tedbirlerin alınması, vakit kaybetmeden uygulamamız gereken birtakım önlemleri de gerektirmektedir. Hem kuru tarım için hem de sulu tarım için kesinlikle çalışmalar yapmamız ve bu çalışmaları yaygınlaştırmamız gerekir. Bu kapsamda da doğrudan ekim doğrudan dikim uygulamasının ülkemizde yaygınlaşmamış olduğu için üzüldüğümü belirtmek isterim. Bu bizim coğrafyamız için önemli bir husus ve önemli bir başlık. Verimimiz düşmüş gibi görünebilir ancak kazancımız ve ekonomik anlamda bir maliyet hesabı yaptığınızda kazanımımız fazlasıyla yüksektir.’’

Çiftçilere müjde! Sorunlar kökünden çözülecek! Tarım Bakanı resmen açıkladı!

‘TÜKETİCİDE ÜRETİCİDE MUTLU OLACAK’

Bakan Kirişçi, tarım ve ormancılığa ilişkin yasa teklifinin bu hafta meclise sunulacağını belirtti ve ‘’Bu paketle yıllardır özlemini duyduğumuz pek çok hususa, tarım ve ormanın kronikleşen problemlerine ilişkin torba kanun yasalaşmış ve birçok alanda düzenleme yapılmış olacaktır. Planlama konusu su temelli ve diğer birtakım kritik hususları dikkate alınarak yapılacak planlama bizim için fazlasıyla önemli olacak. Türkiye Yüzyılı’na giriş yaptığımız 2023 yılına inşallah seçimden önce de torba kanun yasalaşırsa hepimiz çok mutlu olacağız. Tüketicimiz de üreticimiz de çok mutlu olacak’’ şeklinde konuştu.

Müjde verildi! Aile Bakanlığı’ndan yeni bir destek! Başvuran herkese anında aylık 300 TL! Başvuru sayfası bu haberde!

Aile Bakanlığı’ndan son dakika müjdesi! Evinde eşyası olmayanlara 5 bin TL eşya parası verilecek! Bu parayı hemen alın!

Aile Bakanlığı'ndan sonra destek sırası belediyelerde! O belediye su faturasında yüzde 50 indirim yaptı!Duyan inanmıyor!


Geri Dön