27 / 04 / 2024

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemesi bugün hesaplara yatırılacak!

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemesi bugün hesaplara yatırılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafınna yapılan son dakika açıklamasına göre, 168 milyon 957 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.



Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabından tarımsal destekleme ödemelerine dair paylaşımda bulunuldu.

Bu kapsamda 168 milyon 957 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemesi bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacak.

Söz konusu ödemelere ilişkin yapılan açıklamada; hayvan hastalıkları tazminatı desteği için 87 milyon 516 bin 379 lira, kırsal kalkınma yatırım desteği için 21 milyon 208 bin 418 lira, bireysel sulama sistemleri desteği için 53 milyon 117 bin 97 lira ve sertifikalı tohum üretim desteği için 710 bin 677 lira ödeneceği belirtildi.

Uzman Eller Projesi kapsamında da 6 milyon 404 bin 429 TL'lik destekleme ödemesi yapılacak.

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemesi bugün hesaplara yatırılacak!

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı, destek projeleriyle ülkede küçükbaş ve büyükbaş hayvanda verimliliğin artırılmasına ve ihtiyaç duyulan ekipmanların karşılanmasına katkı veriyor.

2016 yılında başlatılan Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi ile damızlık düve yetiştiriciliği yapan büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin yurt içinden karşılanması, süt ve et üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılmasını sağlayacak yatırımların desteklenmesi hedeflendi.

Bu noktada hayvan alımıyla makine alet, inşaat yatırımı ve ekipman alımı için yapılacak yatırımlara yüzde 50 hibe sağlanıyor. Uygulamaya konulan 26 projenin hibe talebi toplamı 46 milyon TL olarak hesaplandı. Damızlık alımı, ahır inşaatı ve makine ekipman için toplam 45 milyon TL hibe desteği ödendi.

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemesi bugün hesaplara yatırılacak!

Ayrıca 2022 yılında destek kapsamında düve merkezlerinden damızlık düve alan yetiştiricilere de yüzde 50 hibe desteği sağlandı.

Öte yandan geçtiğimiz gün Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerine ilişkin çiftçilere müjdeli verildi. Bakanlık 47 milyon 185 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin yapılacağı açıkladı.

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

Son dakika Muğla - Datça açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem!

KOSGEB'in deprem desteğine 2 haftada 718 başvuru geldi! Ödeme tarihi önümüzdeki hafta belli oluyor


Geri Dön