24 / 05 / 2024

Çiftçilere müjde üstüne müjde verildi! Bu indirim tüm çiftçileri sevince boğdu!

Çiftçilere müjde üstüne müjde verildi! Bu indirim tüm çiftçileri sevince boğdu!

Tarım sigortalarında, tarife fiyatlarında indirim yapıldı ve teminat kapsamı da genişletildi. İşte detaylar...



HANGİ ÜRÜNLERDE İNDİRİME GİDİLDİ?

Don tehlikesine karşı, don hasar prim oranı düşük olan 5 üründe (incir, kestane, avokado, altıntop, ahududu) yüzde 20,3, 2 üründe (Antep fıstığı, Trabzon hurması) ise yüzde 10 indirim yapıldı. Zarar prim oranı fazla olan 5 üründe yüzde 5 (sofralık üzüm, elma, nektarin, armut, dut), 1 üründe (ceviz) ise yüzde 10 tarife fiyatı yükseldi.

Ayçiçeğinde kuş zararı teminatı yükselerek tarife fiyatı yüzde 0,05'ten yüzde 0,07'ye çıkarıldı. Köy Bazlı Kuraklık Verim (KBKV) Sigortası'nda tarife fiyatı yüzde 10 yükseldi. Ortalama tarife fiyatı, yüzde 9,16'dan yüzde 10,06'ya yükseldi.

KBKV Sigortası'nda eşik verim oranı yüzde 80, devlet desteği oranı yüzde 60 olarak kesinleşti. Bitkisel Ürün ve KBKV Sigortası'nda uygulanan çift poliçe indirimi yüzde 5 iken yüzde 10'a artırıldı.

Ağaç Sigortası'nda, aynı parselde hem ağaç hem de ürün poliçesi olan parsellerde yüzde 5 ağaç çift poliçe indirimi uygulamasına gidildi.

Kiraz ve vişne ürünlerinde teminat başlangıcı değişti ve ilk çiçeklenme evresinden beyaz tomurcuk evresine alındı.

Çiftçilere müjde üstüne müjde verildi! Bu indirim tüm çiftçileri sevince boğdu!

Enginarda don riski isteğe bağlı ilave teminat olarak sigorta kapsamına dahil edildi.

Kavun ve karpuzda, fide döneminde yeniden ekim dikime sebep olacak don riski hasarı teminat kapsamına ilave edildi. Alçak tünellerde yaban domuzu zararı riski yüzde 0,12 tarife fiyatıyla teminat kapsamına dahil edildi. Alçak tünelde yetiştirilen domates, biber, patlıcan, kavun ve karpuz gibi ürünlerinde fide döneminde yeniden ekim dikime sebep olacak don riski hasarı teminat kapsamına alındı.

Kivi müşterek sigorta oranı, yüzde 30'dan yüzde 20'ye indirildi. Erik muafiyet oranı, yüzde 20'den yüzde 15'e çekildi. Kayısı müşterek sigorta oranı da yüzde 35'ten yüzde 30'a düşürüldü.

2022 model otomobile 1 ayda gelen zam isyan ettirdi! Artık iş çığırından çıkmaya başladı!

Aile Bakanlığı’ndan müjde üstüne müjde! 2023 e-devlet 700 TL gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Sabah uyandığınızda şoke olmayın! Ona da zam geldi! Artık aç kalacaksınız!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön