22 / 05 / 2024

Çiftçilere resmen Mayıs 2024 müjdesi geldi! 300 bin lira faizsiz kredi verilecek!

Çiftçilere resmen Mayıs 2024 müjdesi geldi! 300 bin lira faizsiz kredi verilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı çiftçilerin ve üreticilerin yanında olmayı sürdürdüklerini dile getirerek, üreticilerin bitkisel veya hayvansal üretimde 300 bin TL'ye kadar yüzde 100 faiz indirimli kredinin yüzde 70'i ayni, yüzde 30'u da nakit şekilde kullanabileceğini kaydetti.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada çiftçilerin ve üreticilerin yanında olmayı sürdürdüklerini belirterek önemli açıklamalar yaptı.  Bakan Yumaklı yaptığı açıklamada , üreticilerin bitkisel veya hayvansal üretimde 300 bin TL'ye kadar yüzde 100 faiz indirimli kredinin yüzde 70'i ayni, yüzde 30'u da nakit şekilde kullanabileceğini kaydetti.

İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Çiftçilere resmen Mayıs 2024 müjdesi geldi! 300 bin lira faizsiz kredi verilecek!


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan "Tarımsal Üretime Dair Faiz/Kar Payı Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi/Finansmanı Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

'YÜZDE 30'LUK KISMINI NAKİT OLARAK KULLANABİLECEK'

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamaya göre, üreticiler, temel bitkisel ve hayvansal üretim konularında 300 bin Türk Lirası'na kadar (bu tutar da dahil) yüzde 100 faiz indirimli kredinin yüzde 70'likı kısmını akaryakıt, yem, veterinerlik hizmeti,  gübre, ilaç, aşı, tohum, fide ve benzeri tarımsal girdiler için ayni, yüzde 30'luk kısmını da nakit olarak kullanabilecek.

'YÜZDE 15 İLAVE FAİZ/KAR PAYI İNDİRİMİNDEN FAYDALANABİLECEK'

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre üretim planlaması kapsamında üretim yapan üreticiler yüzde 20, Bakanlık  tarfından yayımlanan tip sözleşmeler ile sözleşmeli üretim yapan gerçek ve tüzel kişiler ise yüzde 15 ilave faiz/kar payı indiriminden faydalanabilecek.

Hastalıktan ari işletmeler için, sağlık sertifikasına sahip olan ve bu sertifikayı alacak hayvancılık işletmelerine de yüzde 70-100 oranlarında faiz/ kar payı indirimi yapılacak.

Ayrıca verilen detaylara göre yeni kurulacak olan seralar, kapalı bitkisel üretim üniteleri ve mantar üretim tesisleri ile meyve bahçeleri için Bakanlık birimleri tarafından onaylanmış olan uygunluk belgeleri ile kredi kullanımı yapılacak.

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

Milli Emlak'tan hem indirimli hem de KDV'den muaf arsa ile arazi satışı! Mayıs 2024 ihalelerinde son dakika!

İslam Memiş'in yeni açıklaması korkuttu! Altın alalım mı, satalım mı diyenler hemen bakın!


Geri Dön