29 / 04 / 2024

Çiftçilere tohum ve gübre desteği!

Çiftçilere tohum ve gübre desteği!

Ülkemizde çiftçilere verilen desteklerde ekim ayında önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Ekim ayının ilk gününden itibaren yurt genelinde çiftçilere yönelik destek araştırmaları hız kesmeden sürdürülüyor. Mazot ve gübre desteğinin ekim ayında çiftçilerin banka hesaplarına doğrudan transfer edilmesi p



Tarım ve Orman Bakanlığı, gelecek yıl yapılacak olan mazot ve gübre desteği ödemelerini erkene aldığını duyurdu. Ancak bu destekler sadece mazot ve gübre ile sınırlı değil. Tarım ve Orman Bakanlığı, ekim ayı içerisinde farklı alanda tarımsal destek ödemelerini de gerçekleştirecek. Ülkenin dört bir yanındaki çiftçiler, bu ödemeleri yakından takip ediyor ve alacakları destekle ilgili beklentilerini sürdürüyorlar.

Gübre ve tohum desteği 

Ekim ayı içerisinde çiftçilere yönelik tarımsal destek ödemeleri konusunda araştırmalar sürerken, belediyeler de bu konuda çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Valisi Kemal Ceber ile birlikte çiftçilere sunacakları kimyevi gübre ve sertifikalı tohum desteğine dair bir protokol imzaladıklarını duyurdu. Başkan Tahmazoğlu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma göre, projenin kapsamında 1.800 ton arpa ve buğday tohumu ile 2.000 ton kimyevi gübre dağıtımı gerçekleştirilecek. Şahinbey Belediyesi'nin bu yılki destekleriyle birlikte bugüne dek sağladığı tohum ve gübre desteğinin toplamı 35 milyon kg'a ulaşacak.

Çiftçilere tohum ve gübre desteği!

Desteklerden kimler yararlanacak ve miktarı ne kadar?

Çiftçiler için belirlenen bu desteklerden ÇKS’ye kaydolan bireysel ve tüzel kişiler yararlanabilecek.  Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli çerçevesinde, ÇKS'ye kayıtlı çiftçilere belirlenen destek miktarları şu şekildedir:

Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına toplamda 149 lira destek sağlanacak. 

Çeltik üreticileri dekar başına 271 lira alacak. Bu destekten 250 lirası mazota, 21 lirası gübreye ayrılmıştır.

Fındık, kuru soğan, yaş çay, zeytin ve şeker pancarı için dekar başına verilen toplam destek 107 lira. Bu destek içerisinde 86 lira mazot, 21 lira gübre için tahsis edilmiştir.

Kuru fasulye, mercimek, nohut ve aspir üreticileri ise dekar başına 124 lira destek alacaklar. Bu tutarın 103 lirası mazot, 21 lirası gübre için belirlenmiştir.

Çiftçilere güzel haber: Bakan duyurdu, Mazot ve gübre desteği hesaplara yattı! 

Mazot ve gübre destekleri erken ödenecek! Resmi Gazete'de yayımlandı, detaylar açıklandı: Çiftçilere müjde! 

Mazot gübre desteği hesaplara yattı mı? Çiftçiler aman dikkat! Mazot ve gübre desteğinde flaş gelişme! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön