16 / 05 / 2024

Çiftçilere yeni elektrik desteği duyuruldu! Çiftçilerin elektrik borçları silinecek mi?

Çiftçilere yeni elektrik desteği duyuruldu! Çiftçilerin elektrik borçları silinecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Merakla beklenen toplantının ardından Erdoğan, çiftçilere verilecek olan elektrik desteğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, çiftçilere elektrik desteği verilecek mi? ? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?



ÇİFTÇİLERE VERİLECEK OLAN ELEKTRİK DESTEĞİ NEDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere verilecek olan elektrik desteğini ‘Bugün yeni bir düzenlemenin müjdesini veriyoruz’ diyerek duyurdu.

ZİRAAT BANKASI’NDAN ÇİFTÇİLERE FAİZSİZ KREDİ İMKANI

Erdoğan’ın açıklamalarına göre;  Çiftçiler bundan sonra elektrik faturaları aylık ödenme yerine hasat sonunda yani ürünler satılıp gelir elde edildiğinde ödeyebilecek.

Ziraat Bankası çiftçilerin elektrik borçları için açacağı faizsiz kredinin tahsilini hasat döneminin sonunda gerçekleştirecek.

 Çiftçilere önceki dönemden kalan elektrik borçları için Ziraat Bankası vasıtasıyla kolaylık getiriyoruz diyen Erdoğan, çiftçilerin elektrik borçlarını, 5 yıl vade ve faizsiz geri ödeme imkanı ile kapatabileceğini duyurdu.

ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARA CEZA UYGULANMAYACAK

Enerji şirketlerimizle önceki dönem borçların gecikme cezası uygulanmadan, anaparadan bir bölümünü indirilmesi mutabakata varıldı. Enerji maliyetleriyle ilgili bu kolaylıkların çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÇALIŞANLARA ÖDENEN ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ YARDIMI

Erdoğan, Çalışanlara ödenen elektrik ve doğal gaz desteklerinin 1000 TL'ye olan kısmına vergi muafiyete getiren, yurtdışında çalışan işçilere ödenen ücretleri istisna tutan üç düzenlemeyi de toplantının ardından duyurdu.

 Çiftçilere yeni elektrik desteği duyuruldu! Çiftçilerin elektrik borçları silinecek mi?

ERDOĞAN’IN AÇIKLADIĞI BİR DİĞER YARDIM: PREFARBİK EV YARDIMI

Erdoğan, yardım programları, 2022'de ayırdığımızı bütçeyi 6 milyar liradan 11,5 milyar liraya çıkardıklarını açıkladı ve’ Bu çerçevede prefabrik ev yapımı yardımını 150 bin liraya, betonarme ev yapım yardımını 200 bin liraya, ev onarım yardımını 75 bin liraya, öksüz yetim yardımını 600 liraya, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 1000 liraya, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 400 liraya, şartlı sağlık yardımını 100 liraya yükselttik.’ Dedi.

1,6 milyon boş konut var önce onları eritin

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı açıkladı!

Başekonomist doların kaç lira olması gerektiğini açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön