Ekonomi

Çiftçilerin beklediği açıklama geldi! Mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yatıyor!

Milyonlarca kişi "Gübre ve mazot desteği ne zaman hesaplara yatacak? Gübre ve mazot desteği ne kadar olacak?" sorularının cevaplarını arıyor. Peki gübre ve mazot desteğine son durum ne? Ödemeler hesaplara geçti mi? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları... Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından toplam olarak 3,3 milyon Türk Lirası tutarında destek ödemesinin hesaplara yatırılacağına dikkat çekilmişti

Şubat'ın sonlarına gelinmesiyle beraber milyonlarca kişi mazot ve gübre desteğine ilişkin araştırmalarını hızlandırdı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından toplam olarak 3,3 milyon Türk Lirası tutarında destek ödemesinin hesaplara yatırılacağına dikkat çekilmişti. 

Tüm bunlar çerçevesinde milyonlarca kişi "Gübre ve mazot desteği ne zaman hesaplara yatacak? Gübre ve mazot desteği ne kadar olacak?" sorularının cevaplarını arıyor. 

Peki gübre ve mazot desteğine son durum ne? Ödemeler hesaplara geçti mi? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları...

 

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

2022'de yapılacak olan gübre ve mazot desteğinin hesaplara ödeneceği tarihle ilişkin yeni bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili açıklamanın gelecek süreçte Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yapılması öngörülüyor. Milyonlarca kişi Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ödemelerle ilgili duyurusunu dört gözle bekliyor. 

TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI?

11 Şubat'ta konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından "177 milyon 266 bin 298 liralık tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz" paylaşımında bulunarak müjdeli haberi verdi.  

Pakdemirli, konuyla ilgili açıklamasında "177 milyon 266 bin 298 liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hububat, baklagil ve dane mısır desteği 150 Milyon 514 Bin 827 lira, hayvan gen kaynakları desteği 13 milyon 136 bin 275 lira, hayvan hastalıkları tazminatı 10 milyon 679 bin 31 lira, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi 2 milyon 936 bin 165 lira. Çiftçimize hayırlı ve bereketli olsun" ifadelerine de yer verdi.

ÖDEME SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Gübre ve mazot desteği, tohum üretim desteği, baklagil ve dane mısır desteği, hububat, sertifikalı tohum kullanım desteği, sertifikalı fidan üretim desteği gibi desteklerden yararlanan kişiler ödemelerinin yatıp yatmadığını merak ediyor. Ödemelerin yapılıp yapılmadığı hesapların kontrol edilmesiyle öğrenilebiliyor. 

Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kaydı bulunan kişiler e-Devlet aracılığıyla T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek çiftçilere destek ödemelerinin sorgulamasını gerçekleştirebilir. 

Konuyla ilgili sorgulamayı gerçekleştirmek için e-Devlet sisteminden Çiftçi Kayıt Sistemi'ne girilmesi gerekiyor.

Arabası olanlar çıldıracak! Benzin ve motorine 1 liranın üzerinde zam...

Milyonlarca emekli için adım atıldı! Başvuru yapan emekliye 50 bin lira verilecek!

Bakanlıktan elektrik fiyatlarını düşürecek hamle!

Altın fiyatlarında son dakika: Yatırımcılar dikkat! İşte 25 Şubat 2022 altın fiyatları!