Ekonomi

Mazot ve gübre desteği bekleyen çiftçiler! O tarih resmen açıklandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen mazot ve gübre desteğinden her sene binlerce çiftçi yararlanıyor. Çiftçiler bu sene desteklerin ne zaman verileceği ise şimdiden merak edilmeye başlandı. Peki destek ödemesi ne zaman verilecek? Desteklerden kimler faydalanacak?  

Binlerce çiftçi, mazot gübre parası ne zaman yatar? 2022 yılında çiftçiler için önemli olacak mazot gübre parası ne zaman yatacak? sorularının cevaplarını merak ediyor.

 

Çiftçilere yönelik destek ödemeleri  bu senede devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen mazot ve gübre destek ödemelerinden her sene binlerce çiftçi faydalanıyor. Desteklerin bu sene hangi tarihlerde yatırılacağı ise şimdiden merak ediliyor. Peki; 2022 mazot gübre desteği ne zaman yatacak?  Çiftçilere her sene verilen gübre destek ödemeleri bu sene ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

2022 MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR?

 

Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler, gübre ve sertifikalı tohumluk kullanım destekleri belirlendi. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 42 lira, mazot için 22 lira ve gübre için 20 lira destek verilecek..

"2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Buna göre, ÇKS'ye dahil çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında, dekar başına buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 22 lirası mazot ve 20 lirası gübre olmak üzere toplam 42 lira, çeltik, kütlü pamuk için 68 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 76 lira, nohut, kuru fasulye, mercimek için 24 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere toplam 32 lira, kanola, aspir için 20 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 28 lira, patates, soya için 30 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 38 lira, yağlık ayçiçeği için 29 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 37 lira, dane mısır için 27 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 35 lira, kuru soğan, yem bitkileri için 19 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 27 lira, yaş çay, fındık için 18 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 26 lira, zeytin ve diğer ürünler için 17 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 25 lira destek verilecek. Nadas için de dekar başına 8 liralık mazot desteği sağlanacak.Toprak analizi desteği olarak asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde, her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili toprak analiz laboratuvarlarına 40 lira destek verilecek. Organik tarım için kategorilerine göre dekar başına 10 ila 100 lira destek ödemesi yapılacak.

MAZOT VE GÜBRE DESTEKLEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI

Destekleme alabilmek için bazı şartları taşımanız gerekiyor. Bu şartlar;

 

2022 mazot ve gübre destek ödemeleri ne zaman yatacak? Binlerce çiftçi ödemelerin yapıalcağı tarihi merak ediyor. İşte merak edilen sorunun cevabı...

2022 MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

A Haber'de yer alan habere göre; geçen sene mazot ve gübre destek ödemeleri ilkbahar aylarında yapılmıştı. Ödemelerin bu yıl ne zaman yapılacağına dair resmi bir açıklama gelmedi. 

Çiftçilerin beklediği müjde geldi! Mazot ve gübre desteği ödemeleri yatıyor!

Mazot desteği almak isteyen çiftçiler dikkat! Milyonların beklediği tarih açıklandı!

Çiftçinin gözü bu haberde! Mazot ve gübre desteği için kritik gün! Son dakika!

Çiftçiye mazot ve gübre desteği geliyor! Tarih belli oldu...

Mazot ve gübre desteği ödemelerinde sona gelindi! Tarih belli oldu: O ay paranız cebinizde!

Gram altın 1.000 lirayı aşacak iddiası! İşte şok açıklamalar!

Yatırımcılar dikkat! Gümüş düşüşe geçti, sert dalga mı geliyor?

Altının parlayacağı zaman geliyor mu? Bugün altın fiyatları kaç lira?