Ekonomi

Mazot ve gübre desteği ödemelerinde sona gelindi! Tarih belli oldu: O ay paranız cebinizde!

Mazot Gübre Desteği ödemeleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal hayatı desteklemek için çiftçilere verilen mazot gübre yardımı ödemeleri merakla araştırılmaya devam ediyor. Peki Çiftçiye mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek? İşte detaylarTarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal yaşamı desteklemek amacı ile çiftçilere verilen mazotlu gübre yardımlarının ödemeleri ilgiyle araştırılmaya devam ediyor

Yüzbinlerce çiftçiyi yakından ilgilendiren Mazot Gübre Desteği ödemeleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal yaşamı desteklemek amacı ile çiftçilere verilen mazotlu gübre yardımlarının ödemeleri ilgiyle araştırılmaya devam ediyor. Peki çiftçiye mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek? İşte detaylar...


 

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR?

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne ahil olan çiftçi vatandaşlara 2022 senesi için ödenecek tarımsal destekler gübre ve sertifikalı tohum kullanım destekleri netleşti.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 22 lirası mazot, 20 lirası gübre olmak üzere 42 lira destek sağlanacak.

"2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, ÇKS'ye dahil çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında, dekar başına buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 22 lirası mazot ve 20 lirası gübre olmak üzere toplam 42 lira, çeltik, kütlü pamuk için 68 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 76 lira, nohut, kuru fasulye, mercimek için 24 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere toplam 32 lira, kanola, aspir için 20 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 28 lira, patates, soya için 30 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 38 lira, yağlık ayçiçeği için 29 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 37 lira, dane mısır için 27 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 35 lira, kuru soğan, yem bitkileri için 19 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 27 lira, yaş çay, fındık için 18 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 26 lira, zeytin ve diğer ürünler için 17 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 25 lira destek verilecek. Nadas için de dekar başına 8 liralık mazot desteği sağlanacak.

Toprak analizi desteği olarak asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde, her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili toprak analiz laboratuvarlarına 40 lira destek verilecek

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

2022 yılına yönelik mazot ve gübre desteğinin ne zaman verielceğine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. 2021 yılı ile karşılaştırıldığında mazot gübre ödemelerinin Mart ve Nisan aylarında gerçekleşmesi bekleniyor.

Çiftçileri güldürecek haber geldi! Mazot ve gübre desteği! Başvuran alıyor...

Çiftçilerin beklediği haber geldi! Mazot ve gübre desteği ödemelerinde kritik gün!

Çiftçilerin beklediği gün geldi! Mazot ve gübre desteği ödemeleri başladı mı?

Çiftçilerin beklediği haberde son dakika: Mazot ve gübre desteği ödemeleri yattı mı?

Altın fiyatları sekiz ayın zirvesinde! 17 Şubat 2022 altın fiyatları!

Dolar yükselişe geçecek mi? Bugün dolar kaç lira?

Gümüş yatırımı yapanlar dikkat! Gümüş tırmanışa geçti!