Çiftçilerin beklediği haber: Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman yatacak?
Yüzbinlerce çiftçinin merakla beklediği mazot ve gübre desteği ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Ödemelerin ne zaman yapılacağını merak eden çiftçiler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gelecek açıklamayı bekliyor...Çiftçiler mazot ve gübre desteği yattı mı? 2 Şubat 2022 mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek? Ziraat Bankası tarih açıkladı mı? İşte merak edilenler
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yüzbinlerce çiftçiye mazot ve gübre desteği sağlanıyor. Çiftçiler mazot ve gübre desteği yattı mı? 2 Şubat 2022 mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek? Ziraat Bankası tarih açıkladı mı? İşte merak edilenler...
.
2022 MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ YATTI MI?
A Haber'de yer alan habere göre; Bakanlık tarafından 2022 yılına yönelik mazot ve gübre desteği ödemeleri henüz yapılmadı.
2022 MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR?
Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 42 lira, mazot için 22 lira ve gübre için 20 lira destek verilecek.
"Cumhurbaşkanı'nın 2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Destekler ile 2022 Yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Kararı" Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında ÇKS'ye dahil olan çiftçilere buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 22 lira mazot ve 20 lira gübre, 68 lira tarım arazisi çeltik ve çekirdeksiz pamuk için dizel yakıt. 8 lira gübre, 76 lira nohut, kuru fasulye, mercimek, mazot 24 lira ve gübre 8 lira olmak üzere toplam 32 lira kanola ve aspir 20 lira, mazot 28 lira ve gübre 8 lira Patates ve soya 30 lira mazot ve 8 lira gübre dahil 38 lira, 29 lira motorin ve 8 lira gübre dahil 37 lira, dane mısır için 35 lira, 35 lira motorin ve 8 lira gübre, 19 lira motorin soğan ve yem bitkileri için yağ. 8 lirası gübre, 26 lirası 18 lirası ıslak çay, fındık ve 8 lirası gübre, 25 lirası 17 lirası mazot, 8 lirası zeytin ve diğer gübre olmak üzere 27 lira olarak belirlendi. Nadas için dekara 8 lira mazot desteği verilecek.
Toprak analiz desteği olarak en az 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde 50 dönüme kadar yetkili toprak analiz laboratuvarlarına analiz başına 40 lira destek verilecek. Organik tarım için kategorilerine göre dekara 10 ila 100 lira arasında destek ödemesi yapılacak.
.
MAZOT VE GÜBRE DESTEKLEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI
Mazot ve gübre desteği alabilmek için bazı şartların olması gerekiyor. Bu şartlar;
Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmalıdır.
Bakanlıkça belirlenen tarihte dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir.
Gübre desteği başvurusunda bulunabilmek için en az 1 dönüm arazi olması gerekmektedir.
50 dönümden fazla araziye sahip olanların toprak analizi yaptırmaları gerekmektedir.
Toprak analizi yaptırmayan çiftçilerimiz sadece mazot desteği alabilecek, gübre desteklerinden yararlanamayacak.
Destek kapsamında 100 TL motorin, 50 TL motorin devlet tarafından karşılanacak.
Diktiğiniz ürünün coğrafi şartlara uygunluğunu tespit etmek gerekir.