29 / 04 / 2024

Çiftçilerin beklediği haber: Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman yatacak?

Çiftçilerin beklediği haber: Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman yatacak?

Yüzbinlerce çiftçinin merakla beklediği mazot ve gübre desteği ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Ödemelerin ne zaman yapılacağını merak eden çiftçiler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gelecek açıklamayı bekliyor...



2022 MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR?

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 42 lira, mazot için 22 lira ve gübre için 20 lira destek verilecek.

"Cumhurbaşkanı'nın 2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Destekler ile 2022 Yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Kararı" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında ÇKS'ye dahil olan çiftçilere buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 22 lira mazot ve 20 lira gübre, 68 lira tarım arazisi çeltik ve çekirdeksiz pamuk için dizel yakıt. 8 lira gübre, 76 lira nohut, kuru fasulye, mercimek, mazot 24 lira ve gübre 8 lira olmak üzere toplam 32 lira kanola ve aspir 20 lira, mazot 28 lira ve gübre 8 lira Patates ve soya 30 lira mazot ve 8 lira gübre dahil 38 lira, 29 lira motorin ve 8 lira gübre dahil 37 lira, dane mısır için 35 lira, 35 lira motorin ve 8 lira gübre, 19 lira motorin soğan ve yem bitkileri için yağ. 8 lirası gübre, 26 lirası 18 lirası ıslak çay, fındık ve 8 lirası gübre, 25 lirası 17 lirası mazot, 8 lirası zeytin ve diğer gübre olmak üzere 27 lira olarak belirlendi. Nadas için dekara 8 lira mazot desteği verilecek.

Toprak analiz desteği olarak en az 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde 50 dönüme kadar yetkili toprak analiz laboratuvarlarına analiz başına 40 lira destek verilecek. Organik tarım için kategorilerine göre dekara 10 ila 100 lira arasında destek ödemesi yapılacak.

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön