20 / 05 / 2024

Çiftçilerin dikkatine! Tarımda yeni dönem başladı! Bunu yapmayan çiftçiler üretim yapamayacak!

Çiftçilerin dikkatine! Tarımda yeni dönem başladı! Bunu yapmayan çiftçiler üretim yapamayacak!

Tarımda yeni dönem. Bunu yapmayan çiftçilerin üretim yapmasına izin verilmeyecek. İşte detaylar!



TBMM'de kabul edilen kanun değişikliği ile beraber tarım sektöründe yeni kararlar alındı. Son zamanlarda zarar etmekten şikayet eden tarım üreticilerini çok yakından ilgilendiren uygulamanın ayrıntıları da belli oldu. İşte, tarım üreticileri için zorunlu tutulan o uygulamaya dair ayrıntılar…

Tarım Sigortaları Havuzu yani kısa haliyle TARSİM, sözleşmeli tarım ürünlerine ve üretim varlıklarına dair yeni karar açıklandı. Bu alınan karara göre, bundan böyle sözleşmeli tarım ürünlerine tarım sigortasının zorunlu olacağı duyuruldu.

TARSİM'den yazılı olarak yapılan açıklamada, tarım ve orman alanlarında önemli düzenlemeleri içine alan kanun değişikliği teklifinin yasalaşmasına dair değerlendirmeler yer aldı.

Bu verilen bilgiler ışığında, tarım sektörü ile ilgili politikaların tespit edilmesi, planlanması ve koordinasyonu ile ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılarak uygulanmasında Tarım ve Orman Bakanlığı yetkili olacağı bildirildi.

BAKANLIKTAN İZİN ALINMASI GEREKİYOR!

Tarımsal üretimin planlanması aynı şekilde gıda güvencesi ve güvenliğinin sağlanması ile birlikte verimliliğin artırılması, çevrenin, doğanın korunması ve bu durumun sürdürülebilirliğin tesis edilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen ürün ya da ürün gruplarının üretimine başlanmadan önce Bakanlıktan izin alınması gerekiyor.

TARIM ÜRÜNLERİNDE SİGORTA DEVRİ!

Bakanlık, arz ve talep miktarına bağlı olarak yeterlilik derecesini göz önüne alarak hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceği ile tarım havzası ya da işletme konusunda asgari ve azami üretim miktarlarını belirleyecektir. Tarımsal üretim sözleşmesine bağlı olan ürünlere ya da üretim varlıklarına sigorta yaptırılması da zorunlu tutulacak.

5 MİLYON 219 BİN 309 METREKARE TARIM ARAZİSİ YABANCILARA GİTTİ!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün açıkladığı veriler ışığında; Ocak 2010 ile Temmuz 2020 tarihleri arasında, gerçek kişiler tarafından satış gibi yollar ile 11 bin 595 adet ve 21 milyon 284 bin 892 metrekare ana taşınmaz alımı yapılırken; yalnızca 2022'de 5 milyon 219 bin 309 metrekare satış yapıldığı açıklandı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön