11 / 05 / 2024

Çiftçilerin mazot gübre destek ödemesi hesaplara yattı mı? 2023 mazot gübre desteği sorgulama ekranı! 

Çiftçilerin mazot gübre destek ödemesi hesaplara yattı mı? 2023 mazot gübre desteği sorgulama ekranı! 

Mazot ve gübre desteği başta olacak şekilde çiftçiler sık sık tarımsal destek ödemelerini araştırıyor. Mazot gübre desteği ödeme tarihleri merak ediliyor. Peki çiftçilerin mazot gübre destek ödemesi hesaplara yattı mı?



Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehirde büyük yıkıma sebep olan 2 depremin ardından, çiftçilerle ilgili bazı önlemler de alındı. Bu kapsamda, depremden etkilenen şehirlerde faaliyette bulunan çiftçilere mazot ve gübre desteği ödemesi nakit verildi. Bakan Kirişci, depremlerin ardından alınan önlemler kapsamında yaptığı açıklamasında, 13 milyar 836 milyon TL tutarında tarımsal destek ödemelerinin hesaplara bir bir yatırıldığının, bu tutarın 12 milyar 508 milyon liralık bölümünün de mazot ve gübre desteği olduğuna vurgu yaptı. 

Bu çerçevede, depremlerden etkilenen afet bölgesinde yer alan 11 ildeki 10 bin 472 çiftçiye, 2 milyar 861 milyon liralık mazot gübre desteği ödendi.

Çiftçilerin mazot gübre destek ödemesi hesaplara yattı mı? 2023 mazot gübre desteği sorgulama ekranı! 

Depremlerin etkilemediği diğer 70 kentte de çiftçilerin mazot ve gübre destekleri peş peşe yatırıldı. Buna göre, 70 şehirdeki 1 milyon 866 bin 486 çiftçiye 9 milyar 647 milyon liralık mazot ve gübre desteği ödendi. 

Afet bölgesi dışında kalan 70 ildeki çiftçiler mazot ve gübre desteğini nakit olarak değil; yalnızca Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarından, gübre satan bayilerden ayni olarak kullanabiliyor. 

Mazot ve gübre desteği ödemelerini, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydı bulunan çiftçiler, e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabiliyor. Sorgulama yapabilmek için T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılmasının ardından mazot ve gübre desteği araması yapılması gerekiyor. 

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yükseliyor! Bu rakamları görenler bir daha bakıyor! 24 Mayıs altın fiyatları

AYM'den kritik karar! Pandemide kesilen para cezaları iade edilecek!

İngiltere'de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere'den konut alıyor?

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

 


Geri Dön