12 / 05 / 2024

Çiftçiliğin maliyeti her ay daha da artıyor! Tarımsal girdi fiyatlarında yüzde 123,7’lik artış!

Çiftçiliğin maliyeti her ay daha da artıyor! Tarımsal girdi fiyatlarında yüzde 123,7’lik artış!

TÜİK mayıs ayına ilişkin tarımsal girdi fiyat endeksini açıkladı. Buna göre endekste, aylık bazda 5,5, yıllık bazda ise yüzde 123,7’lik artış meydana geldi. İşte detaylar...



GÜBREDEKİ ARTIŞ YÜZDE 236'YI AŞTI

Yıllık artışın düşük olduğu alt gruplar ise sırasıyla, yüzde 32,06 ile veteriner harcamaları ve yüzde 45,53 ile dikim materyali ve tohum oldu. Buna karşın, yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise sırasıyla, yüzde 236,45 ile toprak geliştiriciler ve gübre, yüzde 184,42 ile enerji ve yağlar oldu.

AYLIK ARTIŞTA İLK SIRADA HAYVAN YEMİ VAR

Aylık artışın düşük olduğu alt gruplar sırasıyla, yüzde 1,01 ile toprak geliştiriciler ve gübre, yüzde 1,22 ile enerji ve yağlar oldu. Buna karşın, aylık artışın yüksek olduğu alt gruplar da sırasıyla, yüzde 8,65 ile hayvan yemi ve yüzde 8 ile diğer mal ve hizmetler oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön