28 / 04 / 2024

Çiftçiliğin maliyeti her ay daha da artıyor! Tarımsal girdi fiyatlarında yüzde 123,7’lik artış!

Çiftçiliğin maliyeti her ay daha da artıyor! Tarımsal girdi fiyatlarında yüzde 123,7’lik artış!

TÜİK mayıs ayına ilişkin tarımsal girdi fiyat endeksini açıkladı. Buna göre endekste, aylık bazda 5,5, yıllık bazda ise yüzde 123,7’lik artış meydana geldi. İşte detaylar...



Tarım girdi fiyat endeksini açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yıllık artışın yüzde 123,7 olduğunu bildirdi. Yıllık bazda en çok artış ise yüzde 236'yla gübrede oldu. TÜİK mayıs ayına ilişkin tarımsal girdi fiyat endeksini açıkladı. Buna göre endekste, aylık bazda 5,5, yıllık bazda ise yüzde 123,7’lik artış meydana geldi. Tarımsal girdi fiyat endeksi 2021’in aralık ayına göre yüzde 67,7, 12 aylık ortalamalara göre ise yüzde 61,5 arttı.

MAL VE HİZMET ENDEKSİNDE YÜZDE 133’LÜK ARTIŞ

Bir önceki aya göre ana gruplarda tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde yüzde 5,15, tarımda kullanılan hizmet ve mal endeksinde yüzde 5,55’lik artış yaşandı. Tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,70, tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde ise yüzde 133,9 artış meydana geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön