05 / 05 / 2024

Çiftçilik hayali kuranlar dikkat! Genç çiftçilere hibe desteği yüzde 150 arttı

 Çiftçilik hayali kuranlar dikkat! Genç çiftçilere hibe desteği yüzde 150 arttı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, üniversite mezunu genç çiftçilere verilen hibe desteğinin artırıldığını açıkladı. İşte detaylar...



Meslek yüksekokulları ya da üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden mezun olan öğrencilerin hayata geçireceği projelere 100 bin TL Hibe Desteği veriliyordu. 250 bin liraya yükseltilen hibe desteğinden yararlanmak için tarım, hayvancılık, ormancılık, ipek böcekçiliği, arıcılık, su ürünleri ve coğrafi işaretli ürünlerin üretimi ve paketlenmesine yönelik olarak hazırlanacak projelerle başvuru işlemleri gerçekleştirilebilecek. 

TARIM BAKANI AÇIKLADI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, genç çiftçilere verilen desteğin yüzde 150 arttığını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı Kirişci , genç çiftçilere yönelik Uzman Eller Projesi ile verilen hibe desteğinin 100 bin liradan 250 bin liraya çıkarılacağını ifade etti.Bakan Kirişci, 2022 yılına ilişkin gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısında Kasım ayı sonu itibarıyla tarım sektörünün 26.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini dile getirdi. Kirişçi, bugün itibarıyla tahıl koridorundan 633 gemi ile 16.9 milyon ton tahıl ve gıda ürünü taşındığı bilgisini de aktardı. Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde 6 bine yakın yeni personel istihdam edileceğini de açıkladı. 2022'de çiftçiye ve üreticilere verilen desteklere ilişkin verileri de paylaşan Tarım Bakanı Kirişci, 10 bin 418 orman köylüsüne ve 9 tarımsal kalkınma kooperatifine 531 milyon TL hibe ve sıfır faizli kredi desteği verdiğini dile getirdi.

GEÇTİĞİMİZ YIL 100 BİN LİRA ÖDENİYORDU

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında; meslek yüksekokulları ya da üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden mezun olan öğrencilerin hayata geçireceği projelere 100 bin TL Hibe Desteği veriliyordu. . 

Hibe desteğinden yararlanmak için; tarım, hayvancılık, ormancılık, ipek böcekçiliği, arıcılık, su ürünleri ve coğrafi işaretli ürünlerin üretimi ve paketlenmesine yönelik olarak hazırlanacak projelerle başvuru işlemleri gerçekleştirilebilecek. (Habertürk)

Çiftçiler dikkat! Küçükbaş hayvan yetiştiricileri hibe desteği veriliyor!

120 lirayı geçmez demişlerdi ama tırmanışa geçti! Yükseliş devam edecek

Çiftçiler dikkat! ABB 2023 yılı mazot ve sıvı gübre desteği başvuruları başladı! Başvuru tarihini kaçırmayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön