02 / 05 / 2024

Genç çiftçilere hibe desteği! Bu şartları taşıyanlar çok şanslı!

Genç çiftçilere hibe desteği! Bu şartları taşıyanlar çok şanslı!

Ülkenin amacı tarımı güçlendirmek ve gençleri tarıma yönlendirerek işsizliğe çözüm bulmaktır. Bu nedenle genç çiftçilere çeşitli imkanlar devlet tarafından sunulmaktadır. Mevcut destek ve imkanlardan birinin adı Genç Çiftçi desteğidir.



Devletten gençler için atılan büyük adım. İşsiz genç kalmasın, bu şartlar gençler için çok önemli.

Genç bir çiftçinin yeterli birikimi olmadığı için tarımsal faaliyetlere başlaması ve sürdürmesi zordur. Bu nedenle, Genel olarak kredi çekme eğiliminde bulunmaktadırlar. Ancak kredinin faiz oranlarının çok yüksek olması nedeniyle geri ödemede sorunlar yaşanmaktadır. Genç çiftçiler, hayvan satın almak ve onlara tarımsal malzeme sağlamak için desteğe ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle Tarım ve Orman Bakanlığı çeşitli yardımlar sunmaktadır. Bazı belediyeler, kentli gençleri çiftçiliğe teşvik etmek için tersine göç desteği de sunmaktadır. Mevcut desteklerden biri olan adı Genç Çiftçi desteğinden yararlanmak için başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapmak isteyenler başvurularını online olarak tamamlayabilirler.

 Genç çiftçilere hibe desteği! Bu şartları taşıyanlar çok şanslı!

Genç çiftçi hangi alanlarda destek alabiliyor?

Çiftçilik kavram olarak geniş bir konudur. Çiftçilik yapmak isteyen gençlerin bu konuya hâkim olarak atacağı adım da doğru kararı vermesi gerekmektedir. Tarım ve orman bakanlığı da bu doğrultuda gençlere çiftçilik alanında destekler sağlıyor.

Hayvancılıkla uğraşmak isteyen genç çiftçiler, sığır ve koyun alımı konusunda desteklenmektedir. Bu çiftçilerin kullanabileceği maksimum koyun ve keçi sayısı 50'dirBunun beraberinde ise büyükbaş hayvan sayısının 15 olması bekleniyor. Bakanlık bal üretimi yapmak isteyen gençler için de destek vermektedir. Bal üretimi için destek bekleyen gençlerin en fazla 50 adet kovanı olması gerekiyor.  Bakanlık bitkisel üretim, kümes hayvancılığı, yöresel ürünler ve daha birçok çiftlik, çiftçilik dalında gençlere destek sağlamaktadır.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön