20 / 05 / 2024

Çiftçiye hibe sürprizi! Yetkili isim açıkladı! Çiftçi tarlaya koşacak, üretim artacak!

Çiftçiye hibe sürprizi! Yetkili isim açıkladı! Çiftçi tarlaya koşacak, üretim artacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milyonlarca çiftçiye 1.1 milyar TL'lik hibe desteği verileceğini açıkladı. Artan fiyatlar sebebiyle üretimde zorluk çeken çiftçilerin yüzü güldü...



Hakan Yüksel, çiftçilere verilen desteklerin öneminin altını çizdi. Ne kadar destek verilirse çiftçinin üretimde o kadar çok kalabileceğini belirten Yüksel, çiftçiler ve çiftçi sayısıyla ilgili konuştu.

Çiftçiye hibe sürprizi! Yetkili isim açıkladı! Çiftçi tarlaya koşacak, üretim artacak!

"Dünyada olduğu gibi ülkemizde de çiftçi sayısı azalıyor. Bu tarz desteklerle çiftçinin kırsal alanda kalarak üretmeye devam etmesi teşvik ediliyor" diyen Yüksel, bunu çok değerli bulduklarına ancak hala yeterli olmadığına dikkat çekerek, daha planlı ve üretime dayalı desteklerin artmasını beklediklerini belirtti. 

TARIMSAL ALANLAR ARTIRILIYOR

Tarımsal üretimdeki yüksek girdi fiyatlarının, çiftçi sayısını azalttığına ya da alanların daralmasına neden olduğuna vurgu yapan Yüksel, bu çerçevede devletin tarımsal alanların artırılmasıyla ilgili çalışmalarının olduğunu belirtti.

Çiftçiye hibe sürprizi! Yetkili isim açıkladı! Çiftçi tarlaya koşacak, üretim artacak!

Hiçbir çiftçinin toprağını bırakıp kente göç etmek istemeyeceğinin altını çizen TARIMKON Genel Başkanı Hakan Yüksel, bunun için destek gerektiğine dikkat çekti. 

"Tarım her şeydir, ekonominin ve sanayinin temelini oluşturur. Bunun için de çitçilerimizi daha çok gündemde tutmalıyız" ifadelerini kullanan Yüksel, özellikle köylü ve çoban gibi kelimelerin devletteki itibarının artırılmasının gerektiğini, böylece gençlerin bu mesleklere yönelmesinin sağlanabileceğini aktardı.

Hakan Yüksel, "Gençlerin tarımı ve hayvancılığı meslek edinmeleri gerekiyor. Şu anda köylülerimizin çoğu çiftçilik yaptıklarını söylüyor ama bunların ekonomiye desteği yok, sadece kendilerine yetiyorlar" açıklamasında bulundu ve bunun meslek haline getirilmesiyle iş bekleyen birçok ziraat ve gıda mühendisiyle veterinerlerinin yönlendirilebileceğine dikkat çekti. 

Arsa almak için doğru zaman mı? Arsa yatırımı yapmak isteyenler dikkat!

Tarım Kredi'de bayram şenliği! Gıda, sebze ve meyve ürünlerinde dev kampanya! İşte 28 Nisan 2022 fiyat listesi...

Motorine indirim geldi mi? Akaryakıt fiyatlarında son dakika! Opet, Petrol Ofisi, Total ve Shell 28 Nisan fiyat listesi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön