03 / 05 / 2024

Çiftçiye 2 bin 500 liralık ödeme Ziraat Bankası hesabına yatırılacak! Süre uzatıldı

Çiftçiye 2 bin 500 liralık ödeme Ziraat Bankası hesabına yatırılacak! Süre uzatıldı

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK), Ramazan ayı boyunca kesimi ve satışı yapılan veya yaptırılan sığır başına yetiştiriciye ödediği 2 bin 500 lira destek primlerinin süresi uzatıldı. Kurum desteği yıl sonuna kadar yapma kararı aldı.



KAYNAK BAKANLIĞIN BÜTÇESİNDEN SAĞLANACAK

Çiftçilere yapılan ödemeler için gerekli kaynak, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2022 yılı tarımsal destekleme bütçesinden sağlanıyor.

Bakanlık, ödemelerde ihtiyaç duyulacak belgeleri belirlenmeye ve değiştirmeye, ödemeye esas bu kararın yürütülmesine ilişkin diğer düzenlemeleri yapmaya, Ziraat Bankası ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile protokol yapmaya yetkili olarak belirlendi.

BANKAYA KOMİSYON ÖDENİYOR

Destek ödemeleri, ödemeye esas icmallerin elektronik ortamda Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’ne iletilmesi ile birlikte Bakanlık tarafından gerekli kaynağın bankaya aktarılmasında sonra yapılıyor. Ödemeler için gerekli finansman, bütçenin ilgili harcama kaleminden tahsil ediliyor. Bu kararın uygulanmasıyla ilgili olarak Ziraat Bankası’na hizmetlerinden dolayı ödenen tutarın yüzde 0,2'si ayrıca komisyon olarak ödeniyor.

ÖDEMELER HACİZ, İCRA VE TEMLİK İŞLEMLERİNE KONU EDİLEMİYOR

ESK tarafından tarımsal üretimi destekleme bütçesi ödeneğinden yetiştiricilerin hesaplarına aktarılan ve destekleme ödemeleri kamu kaynağı niteliğinde olduğu için hak ediş sahibinin hesabına aktarılmadan önce haciz, icra ve temlik işlemlerine konu edilemiyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön